Διεκδικεί wild card η Κύπρος στη σκοποβολή

Προσπάθεια προκειμένου να πάρει wild card στη σκοποβολή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο καταβάλλει η Κυπριακή Ομοσπονδία Σκοποβολής (ΣΚΟΚ), κάτι που αν γίνει θα της επιτρέψει να εκπροσωπηθεί με άλλον ένα σκοπευτή στην Ολυμπιάδα. Η Κύπρος έχει εξασφαλίσει δύο κάρτες (μία στο σκιτ ανδρών και μία στο σκιτ γυναικών) μέσω των αγώνων. Σημειώνεται ότι στη σκοποβολή οι κάρτες που κερδίζει ο κάθε αθλητής μετράνε ως σύνολο για τη χώρα και δεν ισχύουν ονομαστικά, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στον στίβο.

Η μία κάρτα της Κύπρου κερδήθηκε από τον Ανδρέα Χάσικο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Αλ Αΐν, το οποίο έγινε τον περασμένο Μάρτιο, και η άλλη από την Άντρη Ελευθερίου στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής στο Λονάτο της Ιταλίας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η σκέψη της ISSF
Για την ώρα δεν υπάρχει ξεκαθάρισμα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF) αν θα δοθούν wild cards. Είναι, όμως, μία σκέψη που φαίνεται ότι θα μετατραπεί σε πράξη, καθώς είναι αρκετοί οι τοπ αθλητές οι οποίοι δεν έχουν εξασφαλίσει κάρτα για τη χώρα τους. Γι’ αυτό εξάλλου η ISSF προτίθεται να προβεί σε αλλαγές μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Κύπρου, εφόσον πάει στο Ρίο ο Ανδρέας Χάσικος που έφερε και την κάρτα στη χώρα, τότε μένει εκτός ο Γιώργος Αχιλλέως. Ο 35χρονος, που είναι ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία της Κύπρου που έχει πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ σε ολυμπιακό άθλημα –με 125/125 δίσκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λάρνακας– ελπίζει ότι θα μπορέσει να πάρει μέρος στην πέμπτη συνεχόμενη Ολυμπιάδα. Τονίζεται ότι ο Αχιλλέως είναι ανάμεσα στους πέντε αθλητές που κατάφεραν να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ μετά το 2012, οπότε και άλλαξαν οι κανονισμοί της σκοποβολής και το βάρος των δίσκων.

Αν έρθει η wild card
Εφόσον γίνει κατορθωτή η εξασφάλιση άλλης μίας κάρτας, τότε την Κύπρο θα εκπροσωπήσει και δεύτερος σκοπευτής στην κατηγορία των ανδρών. Σε αυτή την περίπτωση, στο Ρίο θα πάνε οι Ανδρέας Χάσικος και Γιώργος Αχιλλέως. Η απόφαση αν θα δοθούν wild cards σε κάποιους αθλητές ή όχι, αναμένεται ότι θα παρθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2016.

Σχηματίστηκε η προολυμπιακή ομάδα
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συσταθεί η προολυμπιακή ομάδα σκιτ της Κύπρου. Σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν από πλευράς ανδρών οι Γιώργος Αχιλλέως και Ανδρέας Χάσικος, και από πλευράς γυναικών οι Άντρη Ελευθερίου και Παναγιώτα Ανδρέου. Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν στη σκοποβολή, είναι οι τέσσερις Κύπριοι που φιγουράρουν στις καλύτερες θέσεις. Ο Γιώργος Αχιλλέως είναι 12ος, ενώ ένα σκαλοπάτι πιο πάνω είναι ο Ανδρέας Χάσικος (11ος). Στην κατηγορία των γυναικών, η Άντρη Ελευθερίου είναι στην 7η θέση και η Παναγιώτα Ανδρέου στην 18η.
 
stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ