Ο Hamilton πήρε την pole στο Μεξικό

Για 10η φορά εφέτος ο Lewis Hamiton θα ξεκινήσει αγώνα της Formula 1 από την pole position. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Μεξικό που διεξήχθησαν το Σάββατο στο Autódromo Hermanos Rodríguez, φτάνοντας αισίως τις 59 pole positions στην καριέρα του.
Ο 31χρονος Βρετανός είχε το πάνω χέρι στο Q3 και o χρόνος που σημείωσε με την πρώτη του προσπάθεια -1:18.704- ήταν αυτός που χάρισε την πρωτιά, αφού κανείς δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει.
Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Nico Rosberg που πέρσι πανηγύρισε τη νίκη στο Μεξικό έχοντας ξεκινήσει από την pole, κατάφερε στο τέλος να κερδίσει δύο θέσεις σε σχέση με τις Red Bull, ανεβαίνοντας από την τέταρτη στη δεύτερη.
Πίσω από τα “ασημένια βέλη” θα βρεθούν τα μονοθέσια της Red Bull, με τους Max Verstappen - Daniel Ricciardo να δείχνουν απειλητικοί. Μάλιστα, θα ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική σε σχέση με τους πιλότους της Mercedes και της Ferrari, καθώς επέλεξαν να ξεκινήσουν τον αγώνα με την supersoft γόμα της Pirelli, αντί για την soft με την οποία θα παραταχθούν στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα οι αντίπαλοί τους.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Nico Hulkenberg που έφερε το μονοθέσιο της Force India στην πέμπτη θέση, μπροστά από τις Ferrari των Kimi Raikkonen - Sebastian Vettel που απογοήτευσαν. Οι κόκκινοι πάντως ελπίζουν σε κάτι καλύτερο στον αγώνα.
Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Valtteri Bottas - Felipe Massa με Williams και Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso).
Ο Fernando Alonso έφτασε πολύ κοντά στη 10άδα αλλά τελικά αποκλείστηκε στο τέλος από το Q3, με αποτέλεσμα να μείνει στην 11η θέση, ενώ ο Jenson Button θα παραταχθεί στην έβδομη σειρά του γκριντ (13ος).
 
Σαν να βρίσκεσαι σε γήπεδο...
Εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι θεατές στις εξέδρες της πίστας, θυμίζοντας περισσότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο παρά πίστα της Formula 1.
Πέρσι, πάντως, ο κόσμος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε έναν αγώνα που δεν είχε να επιδείξει ιδιαίτερες συγκινήσεις, στον οποίο η Mercedes πανηγύρισε το 1-2 με τον Nico Rosberg να παίρνει τη νίκη και τον Lewis Hamilton, που είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο, να τερματίζει στη δεύτερη θέση.
Πηγή: sport24.gr  

Δειτε Επισης

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί