Στην Κύπρο οι πιο πιστοί  φίλαθλοι της Εθνικής Ελλάδας  Μπάσκετ

Είναι οι πιο πιστοί  φίλαθλοι  της  «Επίσημης Αγαπημένης», η μεγαλύτερη μπασκετική παρέα σε όλη την Ευρώπη.  Όπου και αν αγωνίζεται η Εθνική Ομάδα Καλαθόσφαιρας της Ελλάδας οι «Πελαργοί» είναι παρόντες, «εξάγοντας» τον ελληνικό αθλητικό πολιτισμό!
 
Ο εγγεγραμμένος  Σύνδεσμος φίλων της Επίσημης Αγαπημένης ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα, εξαπλώθηκε όμως αμέσως σε όλη την Ελλάδα. Σε κάθε αγώνα της Εθνικής Ελλάδος, , οι Πελαργοί  κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε όλα τα γήπεδα του κόσμου υποστηρίζοντας την από το τζάμπολ μέχρι την τελική κόρνα του αγώνα. Τραγούδι, τραγούδι και πάλι τραγούδι, χωρίς καμία βρισιά προς τον αντίπαλο ή τον διαιτητή.
«Είμαστε μια μεγάλη παρέα που ακολουθούμε την Εθνική ομάδα μπάσκετ, την επίσημη αγαπημένη του Ελληνικού αθλητισμού, όπου και αν αυτή αγωνίζεται. Μας συνδέει η αγάπη μας για το μπάσκετ και για τα ταξίδια. Άλλοι μας θεωρούν «φανατικούς», γιατί δε σταματάμε ποτέ να τραγουδάμε και να χορεύουμε στην εξέδρα. Άλλοι μας θεωρούν «ξενέρωτους», γιατί ποτέ δε βρίζουμε. Αταλάντευτοι στη στήριξη της Ομάδας και στις καλές και, κυρίως, στις κακές στιγμές της», είναι το μότο των «Πελαργών».
 
Η δημιουργία του Συνδέσμου, ήταν μία ιδέα που καλλιεργήθηκε από φίλους της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, οι οποίοι από το 2003 ακολουθούσαν την Επίσημη Αγαπημένη στο Eurobasket της Σουηδίας. Τελικά, ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2005, έτος που διοργάνωσε την πρώτη επίσημη εκδρομή του στο Βελιγράδι, για το Ευρωμπάσκετ.  Η εκδρομή αυτή έμελλε να είναι σημαδιακή, αφού ο Πελαργός “έφερε” από την πρωτεύουσα της Σερβίας την κούπα!
 
Την επόμενη χρονιά, οι Πελαργοί βρέθηκαν στην Ιαπωνία, για να υποστηρίξουν την Εθνική ομάδα στους αγώνες για στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχαν, φυσικά την ευλογία να είναι παρόντες στον ιστορικό ημιτελικό μεταξύ Ελλάδας  και ΗΠΑ!
Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Πελαργοί ταξίδεψαν δίπλα στην Εθνική Ελλάδα σε Ισπανία, Κίνα, Πολωνία, Τουρκία, Λιθουανία, Βενεζουέλα, Σλοβενία, Ισπανία, Κροατία, Γαλλία και Ιταλία και έχουν ήδη έτοιμες τις βαλίτσες τους για την επόμενη διοργάνωση.
Φιλοξενία από τους Κύπριους «Πελαργούς»
Τα μέλη των «Πελαργών» από την Κύπρο ολοένα και αυξάνονται , και με πρωτοβουλία τους μεγάλη αντιπροσωπεία του Συνδέσμου θα έρθει στο νησί μας  για ένα τετραήμερο με γεμάτο αθλητικό και τουριστικό πρόγραμμα. 40 άτομα θα έρθουν από την Ελλάδα και το διήμερο 11 και 12/11/2106 θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Κύπρου με τη συμμετοχή των ομάδων «Πανεπιστήμιο Κύπρου», «Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας», «Ελεγκτικός Οίκος PWC» και «Πελαργοί».
 
Τα μπάσκετ που όλοι τόσο αγαπάμε, μας ενώνει, μας διασκεδάζει, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!
 
 

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου