Κλίντον VS Τραμπ: Ποιον στηρίζουν οι σούπερ σταρ του αθλητισμού (pics+vids)

Η ώρα της αλήθειας. Οι Αμερικανοί προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τον 45o πρόεδρο της χώρας τους. Προσωπικότητες από όλους τους χώρους, καλλιτέχνες και αθλητές, έχουν εκδηλώσει την υποστήριξή τους στον έναν από τους δύο.  Πολλοί από αυτούς έχουν κάνει, μάλιστα, και γενναιόδωρες δωρεές για να στηρίξουν τις καμπάνιες των εκλεκτών τους. 

Σϋμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS , μέχρι το τέλος του περασμένου Αυγούστου, η Χίλαρι Κλίντον είχε συγκεντρώσει το ποσό των 530 εκατομμυρίων δολαρίων από συνεισφορά ανθρώπων που έχουν σχέση με τον αθλητισμό (ιδιοκτήτες ομάδων, πρόεδροι, αθλητές πρώην και νυν) έναντι μόλις... 210 εκατομμυρίων δολαρίων που μπήκαν στα... ταμεία της καμπάνιας του Τραμπ. 

Σχεδόν σύσσωμο το NBA στηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών, ενώ ο αντίπαλός της απολαμβάνει της συμπαράστασης πολλών παλαίμαχων αθλητών, οι οποίοι τον στηρίζουν με το επιχείρημα ότι η Αμερική δεν χρειάζεται για πρόεδρο έναν πολιτικό, αλλά έναν επιχειρηματία. 

 

Για παράδειγμα,  ο Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με τους Πίστονς και τους Μπουλς και είναι επίσης φανατικός οπαδός  του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, ήταν μεταξύ των πρώτων, που υποστήριξαν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. «Δεν χρειαζόμαστε έναν πολιτικό, αλλά έναν επιχειρηματία. Όταν επιστρέψω στο Λευκό Οίκο θα είναι για να επισκεφθώ τον πρόεδρο Τραμπ» δήλωσε ο πρώην άσος του ΝΒΑ.

Στο πλευρό του Τραμπ είναι ο Μάικ Τάισον. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην πυγμαχία έχει χαρακτηρίσει τον Τραμπ «μάγκα», ο Χουλκ Χόγκαν, γνωστός για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις τον στηρίζει επίσης, ενώ ο  σταρ του μπόντι μπίλντινγκ Λού Φερίγκο, δημοφιλής πρωταγωνιστής στη τηλεοπτική σειρά «The Incredible Hulk» στη δεκαετία του 1980, ξεκαθάρισε πως «ο Ντόναλντ είναι ο καλύτερος. Είναι ένας υπέροχος άντρας».

Ο Τζακ Νικλάους, θρύλος του γκολφ, είναι συνέταιρος του Τραμπ σε κάποιες επιχειρήσεις και πιστεύει πως αν εκλεγεί ο υποψήφιος των Ρεπουπλικανών, «η Αμερική θα ξυπνήσει». Η Κιμ Ρόουντ, η αθλήτρια της σκοποβολής που στο Ρίο έγινε η πρώτη με συνεχόμενα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στηρίζει Τραμπ, όπως και ο σούπερ σταρ του NFL Τομ Μπρέιντι, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Ο Τραμπ είναι φίλος μου κι εγώ υποστηρίζω τους φίλους μου».

Μαζί τους και ο προπονητής - μύθος του μπάσκετ Μπόμπι Νάιτ, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο Τραμπ έχει ίσως τα περισσότερα προσόντα από κάθε άλλον «ρούκι» που αποπειράθηκε να μπει στο Λευκό Οίκο. 

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, παίκτες - σύμβολα του ΝΒΑ, όπως ο Στεφ Κάρι και ο ΛεΜπρον Τζέιμς, όχι μόνο έχουν δηλώσει δημόσια την στήριξή τους στη Χίλαρι Κλίντον, αλλά ήταν παρόντες και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική της. Ο άσος των Καβαλίερς ήταν παρών στη συγκέντρωση της Κλίντον στο Κλίβελαντ,απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους και έκανε κάλεσμα σε όλους να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν την υποψήφια των Δημοκρατικών. 

Ο Καρμέλο Άντονι και ο Ντουέιν Γουέιντ, επίσης, με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προώθησαν την καμπάνια της Κλίντον, o σπουδαίος Μάτζικ Τζόνσον δώρισε 250.000 δολάρια μέσω του ιδρύματός του και οργάνωσε ειδική καμπάνια μαζί με τους ηθοποιούς Ντένζελ Ουάσινγκτον και Σάμουελ Λ. Τζάκσον, o Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, έξι φορές MVP στο πρωτάθλημα του NBA, ο πρώην κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, ο θρύλος του στίβου Καρλ Λιούις και ο Γκρεγκ Λουγκάνις στηρίζουν την πρώην πρώτη κυρία της χώρας. Ο Μοχάμεντ Άλι, επίσης, πριν από το θάνατό του είχε προσφέρει σημαντικό χρηματικό ποσό στην Κλίντον για την καμπάνια της.  

 

#ImWithHer #hillaryclinton

A photo posted by dwyanewade (@dwyanewade) on

 

Ένας από τους πιο διάσημους αθλητές του μπέιζμπολ, ο Άλεξ Ροντρίγκεζ, είχε δηλώσει το 2012 την υποστήριξή του στον τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ, ωστόσο στο δίλλημα Χίλαρι - Τραμπ αποφάσισε να υποστηρίξει έμπρακτα την Κλίντον. Το ίδιο και η θρύλικη τενίστρια Μπίλι Τζιν Κινγκ, η οποία επεσήμανε την προσφορά της Κλίντον στη λεσβιακή κοινότητα, ούσα η ίδια η Κινγκ ομοφυλόφιλη. 
 
ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ