ʼγγιξε την πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ!

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup, επικρατώντας με 76-65 της Σιαουιλάι σε αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο “Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία” στην Λευκωσία. Κορυφαίος του αγώνα ο Μπερνατόφσκι που σημείωσε 17 πόντους (3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 6 ασσίστ), ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκαναν οι Ράιτ (15 πόντοι, 1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 ασσίστ) και Μόμπλεϊ (13 πόντους, 5 ασσίστ). Με την νίκη αυτή ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην 2η θέση του ομίλου, ξεπερνώντας την Παρντουπίτσε, η οποία πέτυχε την Τετάρτη (16/11) μία απρόσμενη νίκη απέναντι στην Τσμόκι Μινσκ εκτός έδρας. ΑΠΟΕΛ και Παρντουπίτσε έχουν από 8 βαθμούς, ενώ στην 1η θέση είναι η Τσμόκι Μινσκ με ένα βαθμό περισσότερο.
 
Την ερχόμενη βδομάδα για την 6η αγωνιστική του FIBA Europe Cup η Παρντουπίτσε θα φιλοξενήσει την, τελευταία στον όμιλο, Σιαουιλάι που δεν έχει πετύχει καμία νίκη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί εκτός έδρας στην Λευκορωσία κόντρα στην Τσμόκι Μινσκ. Σε περίπτωση νίκης ο ΑΠΟΕΛ, με δύο πόντους ή περισσότερους, θα κατακτήσει την 1η θέση στον όμιλο. Αν οι “γαλαζοκίτρινοι” ηττηθούν την επόμενη αγωνιστική και η Παρντουπίτσε επικρατήσει, τότε η ομάδα της Λευκωσίας θα τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου, όμως θα έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες του θεσμού.
 
Μέτριο ήταν το θέαμα στην πρώτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν να είναι περισσότερο αγχωμένες, με το σκορ να παραμένει σε πολύ μικρά επίπεδα διαφοράς, φθάνοντας στο 6-6 στο 5′. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι με έξι πόντους έφθασαν στο 12-6, με τον ΑΠΟΕΛ όμως να σημειώνει πέντε ακόμα πόντους πριν το φινάλε του δεκαλέπτου (τέσσερις ο Μόμπλεϊ, ένα ο Ράιτ) με το σκορ να φθάνει στο 12-11.
 
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ στην δεύτερη περίοδο, όπου σημείωσε έντεκα πόντους και δέχθηκε μόλις ένα, φέρνοντας το σκορ στο 22-12, μετά από δυόμιση λεπτά. Στην συνέχεια η Σιαουιλάι απάντησε με δύο τρίποντα, μειώνοντας έτσι σε 22-18, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε μέχρι το 16′ να επαναφέρει την διαφορά στους δέκα με το σκορ να φθάνει στο 29-19. Οι “γαλαζοκίτρινοι” κατάφεραν μάλιστα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να φέρουν την διαφορά στους δεκατρείς πόντους (37-24).
 
Με την ίδια πολύ καλή διάθεση μπήκε στο παιχνίδι και στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ, όπου μετά από δυόμιση λεπτά έφερε το σκορ στο 43-29. Το συγκρότημα του Δημήτρη Κουστένη συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι, καταφέρνοντας μέχρι το 27′ να αυξήσει την διαφορά στο σκορ στους είκοσι πόντους, στο 57-37. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 59-44.
 
Πιο επιθετικά ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο η Σιαουιλάι καταφέρνοντας με το πέρας τριών λεπτών να σημειώσει τέσσερις πόντους και να μειώσει την διαφορά στους έντεκα (59-48), για να έρθει ο Γαβριήλ Κοιλαράς στο 33:30 να φέρει το σκορ στο 61-44. Οι “γαλαζοκίτρινοι” δεν δυσκολεύτηκαν να ελέγξουν το παιχνίδι στην συνέχεια, καταφέρνοντας στο τέλος να φύγουν με την νίκη με τελικό σκορ 76-65.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-12, 37-24, 59-44, 76-65
ΑΠΟΕΛ (Δημήτρης Κουστένης) Μπράουν 9 (3), Μύθιλλος, Κοιλαράς 2, Κούνας 8 (1), Μπάσεϊ 8, Μπερνατόφσκι 17 (3), Κασκίρης 4, Μόμπλεϊ 13, Ράιτ 15 (1).
 
Σιαουιλάι (Βάιντας Παουλιουκένας) Πάτερσον 3, Παζέρα, Γουέστ 7, Γκβεζντάουσκας 8 (2), Σάμπεκις 13 (1), Πιπίρας, Έκοντας 11, Μπάουμαν 12 (2), Τσεπούλις 11.
 

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)