Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με μοναδικό στόχο την πρόκριση

  22/11/2016 16:06
Με μοναδικό στόχο την πρόκριση
Πετρολίνα ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ ετοιμάζονται για την 6η και τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του FIBA Europe Cup, με μοναδικό τους στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού

Με μοναδικό στόχο την πρόκριση

  22/11/2016 16:06

Πετρολίνα ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ ετοιμάζονται για την 6η και τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του FIBA Europe Cup, με μοναδικό τους στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού. Εκτός έδρας στην Λευκορωσία θα αγωνιστεί ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Τσμόκι Μινσκ, ενώ η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο «Κίτιον» την ρουμάνικη Κλουζ. Και οι δύο αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

 

Τσμόκι Μινσκ – ΑΠΟΕΛ (18:00 Cytavision, Live Streaming)

 

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον ΑΠΟΕΛ, αφού οι πρώτες τρεις ομάδες του ομίλου είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Στην πρώτη θέση είναι η Τσμόκι με 9 βαθμούς ενώ ακολουθούν ΑΠΟΕΛ και Παρντουπίτσε με ένα βαθμό λιγότερο. Η κυπριακή ομάδα υπερτερεί της Παρντουπίτσε σε περίπτωση ισοβαθμίας, και εάν νικήσει την Τσμόκι με 2 πόντους ή περισσότερους τότε θα τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου. Ωστόσο στο δεύτερο παιχνίδι για τον όμιλο η Παρντουπίτσε θα φιλοξενήσει στην έδρα της την Σιαουιλάι, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου μετρώντας 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Συνεπώς η Παρντουπίτσε φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για να πάρει την νίκη. Σε περίπτωση νίκης της Παρντουπίτσε, τότε αυτόματα ο ΑΠΟΕΛ θα χρειάζεται νίκη μέσα στο Μινσκ για να προκριθεί, με οποιοδήποτε σκορ. Ωστόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» μπορούν να προκριθούν και με ήττα από την Τσμόκι, εάν καταλάβουν την 3η θέση του ομίλου, ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες (από τους δέκα ομίλους). Όλα τα ενδεχόμενα είναι λοιπόν ανοιχτά για την ομάδα της Λευκωσίας. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από την Cytavision και μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ στο www.basketball.org.cy.

 

Πετρολίνα ΑΕΚ – Κλουζ (19:00 Cytavision, Live Streaming)

 

Στον όμιλο της Πετρολίνα ΑΕΚ έχουμε στις πρώτες δύο θέσεις τις Γκάζιαντεπ και Κλουζ που έχουν από 9 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση είναι η ΑΕΚ με 6 βαθμούς όπου ισοβαθμεί με την Πέγια, με την κυπριακή ομάδα να έχει το πλεονέκτημα. Οι Λαρνακείς δεν μπορούν να καταλάβουν μία από τις πρώτες δύο θέσεις, συνεπώς θα κυνηγήσουν την πρόκριση τους ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Για να έχει πιθανότητες πρόκρισης θα πρέπει να επικρατήσει την Τετάρτη  μέσα στο «Κίτιον» της Κλουζ. Σε περίπτωση νίκης τότε οι Λαρνακείς θα έχουν αυξήσουν τις ελπίδες για να βρεθούν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πως προκρίνονται οι καλύτερες τρίτες ομάδες

 

Η Α’ φάση του FIBA Europe Cup αποτελείται από δέκα ομίλους. Στους επτά βρίσκονται τέσσερις ομάδες ενώ στους άλλους τρεις βρίσκονται τρεις ομάδες. Οι δέκα όμιλοι χωρίζονται σε δύο «regions», βάσει της γεωγραφικής τους θέσης. Από κάθε «region» θα προκριθούν δύο ομάδες ως καλύτερες τρίτες (σύνολο 4 ομάδες από όλους τους ομίλους) και θα βρεθούν στην Β’ φάση του FIBA Europe Cup. Οι καλύτερες τρίτες ομάδες θα κριθούν από τα αποτελέσματα που θα έχουν στον όμιλο τους, απέναντι στις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες δύο θέσεις. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας