Αυλαία με νίκη Rosberg

Η αυλαία του 66ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 έπεσε στην πίστα Yas Marina του Abu Dhabi με τον Nico Rosberg να πανηγυρίζει την έκτη του φετινή νίκη και 14η συνολικά στην καριέρα του.
Για τον Γερμανό ήταν το καλύτερο φινάλε σε μια σεζόν που είδε για ακόμα μια φορά τον ομόσταβλό του Lewis Hamilton να κατακτά τον τίτλο και μάλιστα νωρίς νωρίς, από το Austin, με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.
Καθοριστικό σημείο για την έκβαση του αγώνα ήταν για ακόμα μια φορά η εκκίνηση, με τον Rosberg να φεύγει μπροστά εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την pole position που είχε.
Μετά το πρώτο pit stop βρέθηκε επτά δευτερόλεπτα μπροστά από τον Hamilton, ο οποίος ωστόσο σε αυτό το κομμάτι του αγώνα “πέταγε” στην πίστα, καταφέρνοντας να κλείσει τη διαφορά στα 1,5”.
Και οι δύο ακολούθησαν στρατηγική δύο pit stops, ωστόσο ο Βρετανός αποφάσισε να ρισκάρει μένοντας έξω και συνεχίζοντας την προσπάθειά του με το ίδιο σετ μαλακής γόμας. Η επιλογή αυτή τελικά δεν απέδωσε καθώς ο Rosberg με το φρέσκο σετ ελαστικών ήταν σαφώς πιο γρήγορος μειώνοντας συνεχώς τη διαφορά του από τον προπορευόμενο Hamilton που χρωστούσε pit stop.
Η πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον Hamilton στη δεύτερη θέση και τη Mercedes να πανηγυρίζει τον 12ο τερματισμό στο 1-2 σε σύνολο 19 αγώνων φέτος.
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari. Για τον Φινλανδό που κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα, ήταν η τρίτη παρουσία στο βάθρο.
Τέταρτος ήταν ο Sebastian Vettel που ξεκίνησε από την 15η θέση και ακολούθησε πιο επιθετική στρατηγική ώστε να μπορέσει να αναρριχηθεί στην κατάταξη, όπως και έγινε, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Sergio Perez.
O Danil Ricciardο με την Red Bull ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έκτη θέση μπροστά από την Force India του Nico Hulkenberg. την δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Felipe Massa, Romain Grosjean και Daniil Kvyat.
Στη McLaren, ο Jenson Button το πάλεψε φτάνοντας μέχρι την 13η θέση και επιδεικνύοντας μαχητικό πνεύμα, ενώ ο Fernando Alonso, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα εμβολίζοντας τον Pastor Maldonado με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή διέλευσης, τερμάτισε 17ος, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την χειρότερη σεζόν της καριέρας του στην F1 μετά το 2001 οπότε και έκανε το ντεμπούτο του στο σπορ με την αδύναμη Minardi.
Πηγή: Sport24.gr  

Δειτε Επισης

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!