Ιστορική πρόκριση για την ΑΕΚ

Στους "32" του FIBA Europe Cup προκρίθηκε η ΑΕΚ μετά την νίκη της επί της Σιγκάλ Πριστίνα στο Κόσοβο με 83-70! Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία τόσο για την ομάδα της Λάρνακας, αλλά και για την Κυπριακή καλαθόσφαιρα, που όχι μόνο επέστρεψε στα Ευρωπαϊκά σαλόνια από την φετινή περίοδο, αλλά συνδύασε την επιστροφή της με πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ ήταν εξαιρετική σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και δίκαια πήρε την μεγάλη αυτή νίκη-πρόκριση! Αξίζει να σημειωθεί πως η Σιγκάλ ήταν αήττητη στην έδρα της στην διοργάνωση, και ήθελε επίσης νίκη για να προκριθεί. Κορυφαίοι για την ΑΕΚ ήταν οι Μακφάντεν (29 πόντους, 6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασσίστ) και Μπρέζετς (22 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασσίστ). Πολύ καλό παιχνίδι έκανε επίσης ο νεοαποκτηθείς Μπράουν (15 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασσίστ).

Ο αγώνας ξεκίνησε και ήταν ισορροπημένος ανάμεσα στις δύο ομάδες, στα πρώτα στάδια του. Είδαμε τόσο την ΑΕΚ όσο και την Σιγκάλ να έχουν πολύ μικρές διαφορές στο σκορ σε αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 4:41 ο αγώνας ήταν στο 12-12, όμως η ΑΕΚ με ένα σερί επτά πόντων (τέσσερις ο Μπράουν και τρεις ο Τρισόκκας) έφερε το παιχνίδι στο 19-12, στο 6:15 της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους πέντε πόντους στο 8:31 με το σκορ να είναι στο 21-16 υπέρ της ΑΕΚ, όμως πριν την λήξη της πρώτης περιόδου ο Μακφάντεν με δύο τρίποντα άνοιξε την διαφορά στους έντεκα πόντους, με το σκορ να είναι στο 27-16 υπέρ της κυπριακής ομάδας!

Στην δεύτερη περίοδο η Σιγκάλ μπήκε δυνατά και με ένα τρίποντο του Μπερίσα μείωσε την διαφορά στο σκορ. Όμως η ομάδα της Κύπρου δεν είχε σκοπό να αφήσει την Σιγκάλ να μειώσει περαιτέρω στο σκορ, και με ένα σερί οκτώ πόντων (πέντε ο Μακφάντεν και δύο ο Μπράουν) μεγάλωσε ξανά την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες, με το σκορ να είναι πλέον στο 34-19 στο 13:14. Οι Λαρνακείς συνέχισαν να βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα απόδοσης, καταφέρνοντας σε δύο σημεία στην δεύτερη περίοδο να δημιουργήσουν διαφορά 19 πόντων. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 49-33.

Σαφώς πιο ανεβασμένη μπήκε η Σιγκάλ στην επανάληψη, αφού έπρεπε να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει την διαφορά των 16 πόντων που δημιουργήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, ώστε να παλέψει για να πάρει την  νίκη-πρόκριση. Από την άλλη, η ΑΕΚ προσπάθησε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά στο σκορ, κρατώντας σε απόσταση την Σιγκάλ. Αυτό εν μέρει το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό στην τρίτη περίοδο, αφού το στο 27:27 το σκορ ήταν 62-47 για την ΑΕΚ, που κρατούσε διαφορά δεκαπέντε πόντων. Οι γηπεδούχοι όμως πέτυχαν ένα σερί εννέα πόντων πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, μειώνοντας την διαφορά στο σκορ σε έξι πόντους, σε 62-56.

Όπως ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι, με τον ίδιο ρυθμό μπήκαν στο παιχνίδι και στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Η Σιγκάλ έπαιζε σκληρή άμυνα, και προσπαθούσε -κυρίως με τρίποντα- να γίνει επικίνδυνη. Κατάφερε μάλιστα να μειώσει στο 34:17 την διαφορά σε τρεις πόντους, όταν η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 66-63. Η κυπριακή ομάδα όμως με ένα σερί τεσσάρων πόντων (δύο ο Μπρέζετς με βολές και δύο ο Μακφάντεν) έφερε το παιχνίδι στο 70-63, ενώ στην συνέχεια η Σιγκάλ με άλλους δύο πόντους μείωσε ξανά την διαφορά στους πέντε (70-65). Κάπου εκεί η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και πετυχαίνοντας εννέα πόντους, άνοιξε την ψαλίδα που χώριζε τις ομάδες ξανά στους δεκατέσσερις πόντους, ενώ παρέμειναν λιγότερο από δύο λεπτά για την λήξη του αγώνα. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε την ΑΕΚ να πανηγυρίζει την ιστορική πρόκριση με τελικό σκορ 83-70!

Σιγκάλ Πρίστινα (Μάριαν Ιλιέφσκι): Κατσανίκου, Αζέμι 6 (2), Πέτσι, Μπερίσα 23 (4), Σινάνι 2, Μαρίνοφ 12, Μορίνα 9 (1), Αμπουκάρ 11, Ελ-Αμίν 5 (1), Μαζρεκού 2.

ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας 5 (1), Λεοντίου, Μπράουν 15, Μπρέζετς 22, Πέτροβιτς 2, Μακφάντεν 29 (6), Τρισόκκας 5 (1), Γκίλινγκ 3 (1), Παντελή 2.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-27, 33-49, 56-62, 83-70 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ