Αποχαιρέτησε με ήττα η ΕΘΑ

Την ήττα από την Γιουβέντους Ουτένα γνώρισε η ΕΘΑ Έγκωμης, στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 12 ομίλου του FIBA Europe Cup με 94-67. Η κυπριακή ομάδα πάλεψε μέσα στο παρκέ, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι στο παιχνίδι. Πλέον η προσοχή της ομάδας στρέφεται στις εγχώριες διοργανώσεις, και στο προσεχές ντέρμπι με τον Κεραυνό. Κορυφαίοι για την Γιουβέντους ήταν οι Ντίμσα (16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασσίστ) και Ζελιόνις (16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασσίστ) ενώ για την ΕΘΑ ξεχώρισαν οι Γκόλντεν (19 πόντους, 3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 2 ασσίστ) και Χένρι (16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασσίστ).

Στην πρώτη περίοδο η ΕΘΑ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να μην αφήσει την Γιουβέντους να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε, κρατώντας τις διαφορές στο σκορ σε πολύ μικρές αποστάσεις, με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 24-19. Στην συνέχεια του αγώνα όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους, και ήταν ανώτεροι μέσα στο γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά των πέντε πόντων, που χώριζε τις δύο ομάδες στο τέλος της πρώτης περιόδου, να φτάσει στους δεκαοκτώ (47-29) με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο παρκέ, και συνέχισε από εκεί που έμεινε από την δεύτερη περίοδο, καταφέρνοντας να αυξήσει την διαφορά στους 29 πόντους, με το σκορ να φτάνει στο 72-43. Πιο ισορροπημένα ήταν τα πράγματα στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Η ΕΘΑ εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη από την πλευρά των γηπεδούχων, καταφέρνοντας να σκοράρει 24 πόντους. Το τέλος του αγώνα βρήκε νικήτρια την Γιουβέντους Ουτένα με 94-67.

Γιουβέντους Ουτένα (Αντάνας Σιρέικα): Βισκόντας 9, Λινκεβίσιους 15 (1), Ζελιόνις 16, Ντίμσα 16 (1), Μπάτερφιλντ 13 (3), Ντάνις, Αλιχέβας 11 (3), Λούις 15 (1).

ΕΘΑ Έγκωμης (Γιώργος Σκαραφίγκας): Πακ 8 (2), Γκόλντεν 19 (3), Αναστασιάδης 8 (2), Δημητρίου 2, Τραΐκοβ 2, Παπαμιχαήλ 3 (1), Κασκίρης, Πίαρσον 5, Χένρι 16, Χρίστου 2, Ασατουριάν 2.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 47-29, 72-43, 94-67

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League