Τζαμπάρ, Τζόρνταν, Κόμπι: Ο Γιάννης στη βίβλο των θρύλων του All Star Game!

Η αλήθεια είναι πως, λίγο-πολύ, το περιμέναμε. Οι δύο πρώτες καταμετρήσεις των ψήφων τον έφερναν στη δεύτερη θέση των «ψηλών» της Ανατολής, πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς. Οι δημοσιογράφοι του ESPN και το NBA.com είχαν δεδομένο πως  θα ήταν βασικός στο σπουδαιότερο event του «μαγικού κόσμου», με την τελική ανακοίνωση της πεντάδας της Ανατολής να έχει τελικά το όνομά του.  
 
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία. Ο Έλληνας άσος θα βρεθεί για πρώτη φορά σε All Star Game και θα γίνει ο νεότερος μη Αμερικανός starter στην ιστορία του θεσμού! Ουσιαστικά, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς… έσπασε ρεκόρ προτού ακόμα πατήσει το πόδι του στη Νέα Ορλεάνη.
 
Έτσι, έβαλε το όνομά του στη… χρυσή βίβλο των All Star Games, που είναι γεμάτη από τα κορυφαία ονόματα που έχουν αγωνιστεί ποτέ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.
 
Τα σπουδαία ρεκόρ
Τα ρεκόρ σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στα πιο λαμπερά αστέρια του «μαγικό κόσμου» είναι σίγουρα αναρίθμητα και μοναδικά.
 
Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έχει τις περισσότερες συμμετοχές στο σπουδαίο event (19),  ενώ οι περισσότερες παρουσίες σε αρχική πεντάδα ανήκουν στον Κόμπι Μπράιαντ (15).  Ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς μοιράζεται με τον Μπομπ Πετίτ τα περισσότερα βραβεία του MVP (4), ενώ ο… συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην φετινή πεντάδα της Ανατολής, Λεμπρόν Τζέιμς, έχει τους περισσότερους πόντους σε «ASG», με 291. Βέβαια, τον μεγαλύτερο μέσο όρο σε επιθετική συγκομιδή έχει ο Κέβιν Ντουράντ, με 25,6 πόντους ανά παιχνίδι σε 8 παρουσίες του στο συγκεκριμένο event.
 
Από εκεί και πέρα,  τα περισσότερα ριμπάουντ ανήκουν στον Ουίλτ Τσαμπερλέιν (197) και ο μεγαλύτερος μέσο όρος σε «σκουπίδια» στον Μπομπ Πετίτ (16,2), ενώ, στις ασίστ κυριαρχούν τα ονόματα των Μάτζικ Τζόνσον (που έχει συνολικά 127 σε All Star Game) και Κρις Πολ (που μοιράζει 13,2 τελικές πάσες σε κάθε του συμμετοχή).
 
Λεμπρόν Τζέιμς και Κόμπι Μπράιαντ μοιράζονται τα περισσότερα εύστοχα σουτ (119), με τον άτυχο Μπράντον Ρόι να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εντός πεδιάς (89.5%). Στις βολές, το απόλυτο (100%) έχουν οι Γκάρι Πέιτον, Κλάιντ Ντρέξλερ και Άρτσι Κλαρκ, ενώ στα τρίποντα… κυριαρχεί του 60% του Γκλεν Ράις.
Στα κλεψίματα δεσπόζει – και πάλι- το όνομα του Κόμπι (38), ενώ στις τάπες βλέπουμε εκ νέου στη κορυφή τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (31). Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη την… έφεση του Γιάννη στα triple double, μόνο τρεις παίκτες υπήρξαν «τριπλοί» σε All Star Game: Μάικλ Τζόρνταν, Λεμπρόν Τζέιμς και
Ντουέιν Ουέιντ.
 
Παράλληλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προστέθηκε στην μεγάλη λίστα των Ευρωπαίων και μη Αμερικανών άσων που αγωνίστηκαν σε All Star Game, από την οποία ξεχωρίζουν – μεταξύ άλλων- τα ονόματα των σπουδαίων Χακίμ Ολάζουον, Ντιρκ Νοβίτσκι, Τόνι Πάρκερ, Πάου και Μαρκ Γκασόλ, Πέτζα Στογιάκοβιτς και Ντικέμπε Μουτόμπο.
 
Όπως φαίνεται, το «Sky is the limit» (Ο ουρανός είναι το ταβάνι) βρήκε την πλήρη ανταπόκρισή της στο πρόσωπο του Γιάννη. Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς κατάφερε κάτι πραγματικά μοναδικό και, το μόνο που μένει είναι να απολαύσει την πρώτη του συμμετοχή στο κορυφαίο event του «μαγικού κόσμου» και να συνεχίσει με την ίδια προσήλωση, ώστε να μετρήσει στο ενεργητικό του ακόμα περισσότερες συμμετοχές και ακόμα μεγαλύτερα και πιο σπουδαία επιτεύγματα.
 
Άλλωστε, είναι μόλις 22 χρονών...
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου