Ταύρος Μπουρούσης κάρφωσε Μπάρτσα και πρόκριση

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνώριζαν πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν... ο θάνατος της Μπαρτσελόνα, η... ζωή των «πρασίνων». Μπορεί να μην κάλυψαν τη μεγάλη διαφορά από το ματς του πρώτου γύρου (σ.σ. άλλωστε κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να χρειαστεί) ωστόσο η νίκη τους με 71-65 τους δίνει ανάσα για τη συνέχεια.
 
Αφενός έκαναν το μεγάλο βήμα για το «κλείδωμα» της πρόκρισης και αφετέρου παρέμειναν σε... τροχιά πλεονεκτήματος! Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν εκπλητικός πραγματοποιώντας την καλύτερη -ισως- εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ,ενώ ο Κέι Σι Ρίβερς δήλωσε «παρών» τις στιγμές που το χρειάστηκε περισσότερο η ομάδα του.
 
Βέβαια οι «πράσινοι» έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στο τρίτο δεκάλεπτο να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς τη στιγμή που προηγήθηκαν με 10 πόντους (39-29) στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Παρά την καλή άμυνα δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση και αστόχησαν σε πολλές επιθέσεις (και μάλιστα συνεχόμενες) με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να είναι εκτός κλίματος και να σπαταλάει πολλές από αυτές. Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ και να διατηρηθεί «ζωντανή» παρά το κακό βράδυ που είχαν οι περισσότεροι παίκτες της. Μάλιστα είχε πλησιάσει και σε 46-43 αλλά με τις προσωπικές ενέργειες του Μπουρούση παρέμενε σε απόσταση.
 
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο, αφού είχαν κύρια χαρακτηριστικά την αστοχία στα δίποντα και τις... εκτός συστημάτων επιλογές. Ο Καλάθης ήταν και πάλι εκτός κλίματος και δεν βοήθησε τους «πράσινους» να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν διαφορά από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα δεν ήταν στη μέρα της. Η έλλειψη δημιουργίας ήταν εμφανής, αφού από τις 9 ασίστ του ημιχρόνου, οι περισσότερες ήταν στην περιφέρεια και όχι μέσα στη ρακέτα. Κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς.
 
Στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε 7/13 τρίποντα (54%) και μόλις 7/21 δίποντα (33%) Με τον Καλάθη στον πάγκο μπόρεσε να βρει το δρόμο για το καλάθι των «μπλαουγκράνα» και με ένα σερί 12-0 να μετατρέψει το -3 (22-25) του 15' σε +9 (34-25) τρία λεπτά αργότερα. Ήταν το σημείο που οι Ρίβερς-Σίνγκλετον βοήθησαν με τα περιφερειακά τους σουτ, ενώ υπήρχε μεγάλη ενέργεια στην άμυνα.
 
Ο Παππάς μπορεί να είχε 0/2 σουτ στο τελευταίο οκτάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ήταν πολύ ουσιαστικός στην άμυνα, ενώ θετικό ήταν το πρόσημο της παρουσίας και του Γιάννη Μπουρούση. Η Μπαρτσελόνα τα περίμενε όλα από τον Ντόελμαν ο οποίος είχε 11 από τους 29 πόντους της ομάδας του. Είχε 10/29 σουτ στο πρώτο μισό του αγώνα και έξι λάθη περισσότερα (10 έναντι 4) της ελληνικής ομάδας.
 
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65
  
 
Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»