Ένας "ταύρος" στα ημιτελικά! (vids)

Ο Rafael Nadal δεν έχασε κανένα σετ από τον Milos Raonic και πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open! O "Matador" επέστρεψε στους ημιτελικούς των Grand Slam διοργανώσεων μετά από τρία χρόνια και θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov για μια θέση στον τελικό της Μελβούρνης!

Ο Rafael Nadal είχε άλλον έναν εξαιρετικό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 40 winners και 21 αβίαστα λάθη, για να επιβληθεί του Milos Raonic με 6-4, 7-6 (7), 6-4!

Tα highlights του αγώνα

Για πρώτη φορά από το Roland Garros του 2014, όταν είχε κατακτήσει το τελευταίο Grand Slam της καριέρας του, ο Rafa προκρίθηκε σε έναν major ημιτελικό, επιστρέφοντας ταυτόχρονα στους "4" της Μελβούρνης μετά από τρία χρόνια.

Ο Nadal πήρε τη ρεβάνς από τον Raonic, που πριν από δυο εβδομάδες τον είχε αποκλείσει στα προημιτελικά του Brisbane International. Σήμερα ήταν ένα άλλο παιχνίδι, με τον Ισπανό να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση και να εκμεταλλεύεται κάθε αδυναμία του Καναδού.

Ο 30χρονος αριστερόχειρας έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 7ο game, δημιουργώντας τα πρώτα break points χάρη σε έναν εντυπωσιακό winner με το backhand. Προηγήθηκε με 4-3 και δεν απειλήθηκε στο σερβίς του, για να φτάσει με ασφάλεια στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο 2ο σετ ο Nadal δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο σερβίς του Raonic, ενώ χρειάστηκε να σβήσει 6 set points, για να μείνει σε αυτό! Έσβησε τρεις ευκαιρίες του Καναδού στο 10ο game, όταν επέστρεψε από το 15-40 και ισοφάρισε σε 5-5, και άλλες τρεις στο tie-break, όπου βρέθηκε πίσω με 4-6 και με 6-7, αλλά το κατέκτησε με 9-7 και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Ισπανός συνέχισε να κλείνει με πειστικό τρόπο τα service games και δεν απειλήθηκε ξανά με break point. Όλη η πίεση βρισκόταν στην πλευρά του Raonic, που όταν σέρβιρε για να μείνει στο τουρνουά, στο 4-5, δεν κέρδισε ούτε έναν πόντο! Ο Rafa προηγήθηκε με 0-40 και αξιοποίησε το πρώτο του match point, για να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 44 λεπτά.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Nadal με αντίπαλο τον Raonic, σε 9 αναμετρήσεις (7-2). Ο Ισπανός επέστρεψε στα ημιτελικά του Australian Open από το 2014, όταν είχε χάσει στον τελικό από τον Stan Wawrinka, ενώ επέστρεψε γενικά σε ημιτελική φάση ενός Grand Slam από τον Ιούνιο του 2014, όταν είχε κατακτήσει το Roland Garros!

Για 5η φορά θα βρίσκεται στα ημιτελικά της Μελβούρνης, όπου έχει πλέον 50 νίκες (50-10). Είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2009, ενώ ήταν φιναλίστ το 2012 και το 2014. Θα έχει την τρίτη του ευκαιρία για να κερδίσει τον δεύτερο τίτλο του στο major της Αυστραλίας και να γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της open era με τουλάχιστον δύο τρόπαια από κάθε Grand Slam διοργάνωση!

Στον ημιτελικό της Παρασκευής (10:30GR, Eurosport 1), o Nadal θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov. Ο Βούλγαρος, αήττητος φέτος με 10 διαδοχικές νίκες στην πλάτη του, θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό major διοργάνωσης, πρώτη στην Αυστραλία. Η ψυχολογία του βρίσκεται στα ύψη, ωστόσο η προϊστορία ευνοεί τον Nadal, που μετράει 7 νίκες στις 8 συναντήσεις τους (7-1).

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, πως η μοναδική νίκη του Dimitrov στο head-to-head με τον Rafa, είχε έρθει στην τελευταία τους αναμέτρηση, τον περασμένο Οκτώβριο στο Πεκίνο, όπου μάλιστα είχε χάσει μόλις 6 games από τον Ισπανό (6-2, 6-4).

ΠΗΓΗ: tennisnews.gr

Δειτε Επισης

Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου