Είπε αντίο με ψηλά το κεφάλι ο ΑΠΟΕΛ

Με ήττα αποχαιρέτησε το FIBA Europe Cup ο ΑΠΟΕΛ, για την 6η αγωνιστική της Β' Φάσης, με 79-75 από την αυστριακή Ρεντγουελ Γκάνερς σε αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία". Οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν κατά διαστήματα αρκετά καλοί, με το παιχνίδι να είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένο. Στο τέλος οι αυστριακοί "απέδρασαν" από την Λευκωσία με το ροζ φύλλο αγώνος.
 
Με τρίποντο από τον Μπράουν ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν στην συνέχεια έξι σερί πόντους. Οι "γαλαζοκίτρινοι" ανέβηκαν στην πορεία και μέχρι το 5' ήταν μπροστά με 7-6, ενώ δύο λεπτά αργότερα δημιούργησαν διαφορά πέντε πόντων (15-10). Η πολύ καλή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ συνεχίστηκε και στο τελευταίο τρίλεπτο, με την κυπριακή ομάδα να προηγείται με 20-13.
 
Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα στάδια της δεύτερης περιόδου, με τις δύο ομάδες να κρατούν λεπτές τις διαφορές. Στο 13' το σκορ ήταν στο 24-17, με τους Ρεντγουελ Γκάνερς να ανεβάζουν στροφές στην πορεία και στο επόμενο δίλεπτο πήραν προβάδισμα με 26-25. Έπειτα, και μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, είδαμε ξανά ισορροπημένο παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 33-32.
 
Παρόμοιος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα στάδια της τρίτης περιόδου. Μάλιστα είδαμε τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες σε αρκετά σημεία, μέχρι και το 25'
όπου το σκορ ήταν στο 45-45. Στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 55-49.
 
Δυνατό ήταν το ξεκίνημα για τον ΑΠΟΕΛ στο τέταρτο δεκάλεπτο, που με τέσσερις πόντους από τους Μόμπλεϊ και Μπερνατόφσκι, μείωσε σε 55-53 στο 31:30, ενώ στην συνέχεια ο Μπράουν έδωσε προβάδισμα στους "γαλαζοκίτρινους" με 56-55 με τρίποντο! Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην πορεία, καταφέρνοντας να σημειώσουν οκτώ σερί πόντους και να προηγηθούν με 63-56. Στο 36:30 η Γκάνερς ήταν μπροστά με 69-63, με τους "γαλαζοκίτρινους" να μειώνουν την διαφορά στους δύο πόντους λίγο πριν το φινάλε με το σκορ να είναι στο 75-73. Με το τέλος της αναμέτρησης οι αυστριακοί πήραν την νίκη με  79-
75.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-13, 32-33, 49-55, 75-79
 
ΑΠΟΕΛ (Δημήτρης Κουστένης)
Μπράουν 20 (4), Μύθιλλος, Μπάσεϊ 15 (2), Παντούρης, Μπερνατόφσκι 11 (3), Μόμπλεϊ 16, Ράιτ 13.
Ρεντγουελ Γκάνερς (Κρις Κούγκαζ)
 
Σζκούττα, Κουακουμεσά 2, Τζάξον 13, Καφέρλε 2, Μακνίλι 18 (3), Τρέιλορ 16, Γούλφ 6 (2), Μπλάζεβιτς 10, Κάμπερμπατς 12.
 
Ιστοσελίδα ΚΟΚ
 

Δειτε Επισης

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!