Στην κορυφή η Ομόνοια

Με την Ομόνοια να τερματίζει πρώτη με το τέλος του πρώτου γύρου και να αποσπάται στην κορυφή με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Παφιακό και την Pokka ΑΕ Καραβά να παίρνει νίκη τετράδας ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Α’ γύρου του πετοσφαιρικού πρωταθλήματος Ανδρών Α’ Κατηγορίας. Στο Στάδιο «Ελευθερία» η Ομόνοια δυσκολεύτηκε μόνο στο τρίτο σετ για να κάμψει την αντίσταση της Νέας Σαλαμίνας με 3-0. Στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, η Pokka ΑΕ Καραβά κέρδισε σε ένα κατά διαστήματα αγώνα ντέρμπι το ΑΠΟΕΛ με 3-1. Αναλυτικά:

Ομόνοια – Ν. Σαλαμίνα 3-0 (25-16, 25-07, 29-27)

Η πρωτοπόρος Ομόνοια αφού ζορίστηκε αρκετά στο τρίτο σετ κέρδισε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία την Νέα Σαλαμίνα με 3-0 και εδραιώθηκε στην κορυφή τρεις βαθμούς πάνω από τον Παφιακό. Για τη Νέα Σαλαμίνα η ήττα αυτή την φέρνει με το τέλος του πρώτου γύρου στην Πέμπτη θέση με 10 βαθμούς.

Με χαρακτηριστική ευκολία η Ομόνοια καθάρισε το πρώτο σετ κερδίζοντας 25-16 δείχνοντας ότι ήταν κυρίαρχη στον αγώνα. Στο δεύτερο σετ η εμφάνιση των «πρασίνων» ήταν εμφαντική και κέρδισε χωρίς να συναντήσει προβλήματα με 25-07 κάνοντας το 2-0. Στο σετ αυτό η εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» ήταν αποκαρδιωτική και παρασύρθηκε από τον ρυθμό του «τριφυλλιού».

Στο τρίτο σετ ο αγώνας πήρε άλλη τροπή με τη Νέα Σαλαμίνα να τα παίζει όλα για όλα και να είναι άκρως ανταγωνιστική. Το σετ ήταν πραγματικό ντέρμπι με την Ομόνοια όμως πιο καλή στους κρίσιμους τελευταίους πόντους να κερδίζει 29-27 και τον αγώνα με 3-0 σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

Ομόνοια (Σ. Σάββα): Παφίτης. Αλβες, Τούλιο, Ρεινάλντο, Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης, Λίμπερο Αντωνίου

Ν. Σαλαμίνα (Λουκ Ρέινολτς):  Σαββίδης, Προδρόμου, Ιαντόλο, Χαντ, Ζηκάκης, Μπαγιάν, Λίμπερο: Βαρνάβα.

Pokka ΑΕ Καραβά – ΑΠΟΕΛ 3-1 (25-19, 25-15, 21-25, 25-21)

Σε ένα αγώνα κομβικό  για την τετράδα η Pokka ΑΕ Καραβά κέρδισε το ΑΠΟΕΛ στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού»   και ανέβηκε με το τέλος του πρώτου γύρου στην τρίτη θέση με 12 βαθμούς δείχνοντας ότι είναι ικανή για ακόμα ψηλότερα.  Για το ΑΠΟΕΛ που παρέμεινε στην 6η θέση με 8  βαθμούς η ήττα ήλθε σε ένα εκτός έδρας αγώνα, αλλά ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα για τους «γαλαζοκίτρινους» που στοχεύουν την τετράδα. 

Στο πρώτο σετ η Pokka ΑΕ Καραβά παρουσιάστηκε καλύτερη και κέρδισε 25-19 παίρνοντας προβάδισμα στα σετ με 1-0 και στην ψυχολογία. Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Καραβά ήταν ακόμα καλύτερη και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο ΑΠΟΕΛ. Ως εκ τούτου το σετ κύλησε στους ρυθμούς της Pokka ΑΕΚ και ολοκληρώθηκε με 25-15 και τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, αφού οι «πορτοκαλί» του Μίμη Παμπακά αντέδρασαν και κατάφεραν να  κερδίσουν με 21-25 μένοντας ζωντανοί στον αγώνα.

Η ίδια εικόνα με το τρίτο σετ παρουσιάστηκε και στο τέταρτο. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι, αλλά η Pokka ΑΕ Καραβά πιο οργανωμένη κέρδισε το σετ με 25-21 και τον αγώνα με 3-1.

Pokka ΑΕ Καραβά (Χόρχε Καννεστράτσι): Κνέζεβιτς, Αντωνιάδης, Ροντόλφο, Ράμμα, Σάντζεζ, Χριστοφή, Λίμπερο: Χατζηδαμιανού, Αλλαγές: Κοσιάρης. Χατζηβασίλης

ΑΠΟΕΛ (Μ. Παμπακάς): Γεωργίου, Χόστερ, Χατζηπαύλου, Κοζλόφσκι, Τζόρτζεβιτς, Ευσταθίου, Λίμπερο: Παντελή. Αλλαγές: Χαλλουμής, Φαρχάν, Πέτρου.

Στους άλλους δυο αγώνες της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου που έγιναν την Παρασκευή, ο Παφιακός κέρδισε στο «Θεμιστόκλειο» την Ανόρθωση με 3-2 και η Αναγέννηση Δερύνειας στο γήπεδό της τον Καποδίστρια Εθνικό Λατσιών με 3-0

Πηγή: www.volleyball.org.cy

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ