Στην αρχαία Αμαθούντα το 2ο σκέλος γύρος του Cyprus Sunshine Cup

Το Cyprus Sunshine Cup 2017 ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, 5 Μαρτίου με το δεύτερο και τελευταίο σκέλος της διοργάνωσης να διεξάγεται στην αρχαία πόλη της Αμαθούντας. Ανάμεσα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν βρίσκονται και μεγάλα ονόματα, όπως η νικήτρια των «Αυξέντειων» Githa Michiels που θέλει να κερδίσει και το Cyprus Sunshine Cup, έχοντας όμως την πίεση της Ουγγαρέζας Barbara Benko. Στην αρχαία Αμαθούντα θα αγωνιστεί και η Ουκρανίδα Yana Belomoina.
 
Στους άνδρες, φαβορί για τη νίκη και τη πρωτιά στο Cyprus Sunshine Cup –καθώς ο Kulhavy αναχώρησε από την Κύπρο την Παρασκευή (03/3)- είναι ο Γάλλος Jordan Sarrou, που θα την πίεση του τρίτου νικητή των «Αυξέντειων» Jan Skarnitzl.
 
Σε δηλώσεις της η Βελγίδα Githa Michiels αναφέρει πως: «ακόμα να συνειδητοποιήσω πως είμαι η νικήτρια αυτών των τόσο σημαντικών αγώνων». Αρκετά αισιόδοξη παρουσιάζεται και η Belomoina, η οποία κατάκτησε τη δεύτερη θέση στο Cross Country των «Αυξέντειων», δηλώνοντας ότι «το Cross Country είναι το δυνατό μου χαρτί». Αρκετά εξοικειομένοι με το Cross Country θεωρούνται επίσης, η Ουγγαρέζα Barbara Banko, η Σουηδέζα Alexandra Egken, και η Anne Terpstra από την Ολλανδία.  Μη αμελητέες αθλήτριες, οι οποίες διεκδικούν τις πρώτες θέσεις στον αγώνα της Αμαθούντας, είναι επίσης η Μεξικάνα Daniella Campuzano, και η πρώην Παγκόσμια Κυπελλούχος Lisi Osl.
 
Φαβορί ο Γάλλος Sarrou
Νικητής των δύο εκ των τεσσάρων διαδρομών των «Αυξεντείων» ήταν ο Jordan Sarrou. Ο Γάλλος μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στα «Αυξέντεια» δηλώνει έτοιμος για το δεύτερο σκέλος του Cyprus Sunshine Cup: «Δεν περίμενα να ήμουν σε τόσο καλή κατάσταση σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ανυπομονώ για τον αγώνα της Αμαθούντας».
 
Κοντά στις πρώτες πέντε θέσεις πιστεύει πως μπορεί να τερματίσει ο Ελβετός Thomas Litscher, ο οποίος χαρακτήρισε «αρκετά σκληρή» την κυκλική διαδρομή Ολυμπιακού τύπου των 4.72χλμ στην Αμαθούντα. Ο Litscher δηλώνει ακόμα πως «αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορώ να στοχεύσω ακόμα και τις πρώτες τρεις θέσεις».
 
Αρκετό ανταγωνισμό θα έχει ο Ελβετός, αφού επίδοξοι νικητές της διαδρομής της Αμαθούντας, είναι ο Τσέχος Jan Skarnitzl, ο Σουηδός Matthias Wengelin αλλά και ο Karl Markt από την Αυστρία.
 
Ο αγώνας προσμετράει στο Κύπελλο Κύπρου και θα έχει αρκετές τοπικές συμμετοχές.
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αρχαία Αμαθούντα | 5 Μαρτίου 2017
9:15     Νέοι, Παίδες / Κορασίδες, Βετεράνοι
11:00   Γυναίκες
13:15   Άνδρες
15:00   Απονομές
 
Με τη στήριξη του ΚΟΤ
Μεγάλος χορηγός του Cyprus Sunshine Cup είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ενώ χορηγούν επίσης η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρίζουν οι φίρμες IDEAL, Shimano, Ballan, το Bolse Vita fruit & juice bar, η Bikin Adventures Cyprus, οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, η Emergency Rescue Unit Cyprus, o Δήμος Λευκάρων και τα Κοινοτικά Συμβούλια Λυθροδόντα, Κάτω Λευκάρων, Σκαρίνου και Αγίου Τύχωνα.
 
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ. H διοργάνωση τελεί υπό τη αιγίδα του ΚΟΑ.
 
Πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup ενώ στιγμιότυπα ανεβαίνουν στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο Youtube.
  
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ