Eύκολη επικράτηση του Κεραυνού επί του Απόλλωνα

Ο Κεραυνός ήταν ο νικητής στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας, επικρατώντας του Απόλλωνα με 96-42 σε αναμέτρηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (10/3) στο "Κώστας Παπαέλληνας". Οι "ερυθροκίτρινοι" ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πέτυχαν μία δίκαιη νίκη. Χωρίς ξένο στην σύνθεση του αγωνίστηκε ο Απόλλωνας. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Τέρελ Παρκς με 26 πόντους (18 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).
 
Ισορροπημένα ξεκίνησε το παιχνίδι στον Στρόβολο με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από δύο πόντους (Μπάρκερ για Κεραυνό, Γεωργίου για Απόλλωνα) στο πρώτο δίλεπτο. Ο ρυθμός του αγώνα παράμεινε στα ίδια επίπεδα στην συνέχεια, με το σκορ να οδηγείται στο 8-6 στο 5:30 και στο 10-9 ένα λεπτό αργότερα. Στη συνέχεια ο Κεραυνός ανέβασε στροφές και σημείωσε επτά σερί πόντους (τέσσερις ο Παρκς, τρίποντο ο Μιχαήλ) φέρνοντας το σκορ στο 17-9 στο 8'. Με το τέλος του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 21-12.
 
Με τον ίδιο πολύ καλό ρυθμό που τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο, μπήκε στο παρκέ ο Κεραυνός και με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, καταφέρνοντας μάλιστα μετά από έξι λεπτά να σημειώσει δεκαπέντε πόντους, ενώ δέχθηκε μόλις τρεις, φέρνοντας το σκορ στο 36-15. Οι "ερυθροκίτρινοι" συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στην συνέχεια, καταφέρνοντας με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου να είναι μπροστά με 46-17.
 
Με ένα σερί δώδεκα πόντων μπήκε στην Γ' περίοδο ο Κεραυνός (πέντε πόντους ο Ρος, τρίποντο ο Μιχαήλ, δύο ο Ο'Μπράιεν), οδηγώντας το σκορ στο 58-17 μέχρι το 33:17. Έπειτα ο Απόλλωνας μείωσε με έξι πόντους (από τρεις οι Πιττάκας-Πάπε) σε 58-23. Αν και η εικόνα των φιλοξενουμένων ήταν βελτιωμένη στην συνέχεια, Κεραυνός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και με το τέλος της περιόδου ήταν μπροστά με 75-31.
 
Η διαφορά στο σκορ ήταν σε ψηλά επίπεδα με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, με την εικόνα του παιχνιδιού να είναι παρόμοια. Μέχρι το 35' ο Κεραυνός είχε σημειώσει εννέα πόντους, και δέχθηκε επτά, με το σκορ να φθάνει στο 84-38 ενώ με το τέλος της αναμέτρησης οι "ερυθροκίτρινοι" πήραν την νίκη με τελικό σκορ 96-42.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-12, 46-17, 75-31, 96-42
 
Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Νεοφύτου 11, Ρος 12 (1), Μπάρκερ 4, Παρκς 26, Θεοχαρίδης 6 (2), Ανδρέου 4, Δουκανάρης 3, Μιχαήλ 15 (3), Ο'Μπράιεν 15.
 
Απόλλωνας (Λούκας Αντωνίου): Γεωργίου 12 (1), Πιττάκας 9 (1), Κορωνίδης 3 (1), Πάπε 4, Γρίβας 4, Ηλιάδης 5 (1), Μακρυγιάννης, Καμένος, Παναγίδης 5 (1), Κωνσταντίνου. 
 

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία