Δύσκολη εκτός έδρας νίκη για την ΕΘΑ

Νικήτρια ήταν η ΕΘΑ στο ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα με 88-86.  Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, και κατά τα μεγαλύτερα διαστήματα του ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη για την ΕΘΑ στο πρωτάθλημα, και η πρώτη ήττα για τον Απόλλωνα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γκόλντεν με 26 πόντους (4 ριμπάουντ, 5 ασσίστ), ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Κούμπερμπατς στο ντεμπούτο του σημειώνοντας 21 πόντους (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασσίστ) ενώ από τον Απόλλωνα ξεχώρισε ο Μακρέι με 34 πόντους (2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).
 
Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στην Λεμεσό, ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΕΘΑ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ καταφέρνοντας να πάρουν προβάδισμα 9-1 στο 2:23, όμως οι γηπεδούχοι με δέκα σερί πόντους έκαναν την ανατροπή και πήραν αυτοί προβάδισμα με 11-9 στο 4:30. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική, με το σκορ να παραμένει πολύ κοντά, μέχρι και την λήξη της περιόδου που βρήκε την ΕΘΑ να προηγείται
με 25-23.
 
Με τον ίδιο ρυθμό κύλισε και η δεύτερη περίοδος. Το παιχνίδι συνέχισε να παραμένει ισορροπημένο. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ και σε αυτή την περίοδο, χωρίς κάποια να μπορέσει να ανοίξει αρκετά την διαφορά. Με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου η ΕΘΑ αύξησε κατά δύο πόντους την διαφορά της στο σκορ, με το παιχνίδι να είναι στο 48-44 υπέρ των "κιτρινόμαυρων".
 
Δυνατά ξεκίνησε στην επανάληψη η ΕΘΑ που στο 21:39 κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά οκτώ πόντων (54-46). Όμως η απάντηση του Απόλλωνα ήταν άμεση, αφού η διαφορά μειώθηκε από τους γηπεδούχους στους δύο πόντους στο 24:03, με το σκορ να είναι στο 57-55 υπέρ της ΕΘΑ. Δυόμιση λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου η διαφορά μειώθηκε στον ένα πόντο (61-60). Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στα τελευταία στάδια του αγώνα , αφού πέτυχαν εννέα ακόμα πόντους και δέχθηκαν μόλις τέσσερις, με το σκορ να πηγαίνει στο 70-64 υπέρ της ΕΘΑ.
 
Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του αγώνα στην τέταρτη και τελευταία περίοδο του αγώνα. Η ΕΘΑ ξεκίνησε δυνατά και πέτυχε πέντε πόντους (τρίποντο ο Αναστασιάδης και δίποντο ο Κούμπερμπατς) όμως ο Απόλλωνας απάντησε με οκτώ σερί πόντους, μειώνοντας την διαφορά στο σκορ σε 75-72 στο 35:26 του αγώνα. Η ΕΘΑ όμως πετυχαίνοντας τέσσερις πόντους στην συνέχεια με τους Γκόλντεν και Κούμπερμπατς, αύξησε εκ νέου την διαφορά στους επτά πόντους (79-72). Ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση του αγώνα η διαφορά που χώριζε τις ομάδες ήταν ένας πόντος, με την ΕΘΑ να προηγείται με 81-80. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, και ενώ η ΕΘΑ ήταν μπροστά στο σκορ με δύο πόντους, ο Απλέμπι προσπάθησε να πετύχει δίποντο όμως αστόχησε, και ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο 88-86 υπέρ των φιλοξενουμένων.
 
Απόλλων (Δημήτρης Παπαδόπουλος): Μακόι 11 (2), Γεωργίου 3, Απλέμπι 21 (2), Μακρέι 34 (2), Μπράσγουελ 13 (1), Στυλιανού 2, Πετγουέι 2, Χατζηβασιλείου.
 
ΕΘΑ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Πακ 11 (1), Γκόλντεν 26, Αναστασιάδης 6 (1), Δημητρίου, Κούμπερμπατς 21 (2), Κασκίρης 4, Πίαρσον 8, Χένρι 12, Χρίστου.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-25, 44-48, 64-70, 86-88.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ