Ακόμη πιο κοντά στο Ρίο ο Παρέλλης

Τα ψηλά ομολογουμένως όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, έφεραν την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) να προχωρεί σε μείωση των ορίων μερικών αγωνισμάτων, εννιά μήνες πριν την Τελετή Έναρξης.
 
Ανάμεσα στα αγωνίσματα που είδαν το όριο πρόκρισης τους να μειώνεται, είναι και αυτό της δισκοβολίας ανδρών, κάτι που επηρεάζει άμεσα τον Απόστολο Παρέλλη.
 
Συγκεκριμένα, το όριο από τα 66 μέτρα, μειώθηκε στα 65 μέτρα, ευνοώντας έτσι και άλλο την προσπάθεια πρόκρισης του Κύπριου ρέκορντμαν στη δεύτερη Ολυμπιάδα της καριέρας του.
 
Ο Παρέλλης έχει ατομική επίδοση (που είναι και Παγκύπριο ρεκόρ) 65.36 μ., ενώ τον Μάρτιο του 2015 έριξε 65.04 μ., που για το έτος που ολοκληρώνεται αποτελεί την 22η καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Όμως δυστυχώς για τον ίδιο, το 65.04 μ. ήρθε στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων τον Μάρτιο του 2015, δηλαδή δύο μήνες πριν ξεκινήσει η περίοδος πρόκρισης (1η Μαΐου 2015) για το Ρίο.
 
Έτσι ο 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κίνα καλείται μέχρι τον Ιούλιο του 2016 να ρίξει μια βολή πάνω από τα 65 μέτρα, μια επίδοση που έδειξε ο ίδιος ότι κατέχει ή τουλάχιστον να βρεθεί στην πρώτη 30άδα του κόσμου, για να προσκληθεί στην Ολυμπιάδα.
 
«Με το όριο πλέον στα 65 μέτρα, νιώθω ότι είναι ακόμη πιο εφικτό να κλειδώσω έγκαιρα και χωρίς προβλήματα τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω δείξει ότι τα 65 μέτρα είναι εντός των δυνατοτήτων μου και με την καλή προετοιμασία που κάνω, πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα πάρω και επίσημα το όριο για το Ρίο», δηλώνει ο Παρέλλης.
 
Ο Απόστολος βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Αθήνα, όπου προπονείται στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά. Στις 20 Δεκεμβρίου επιστρέφει στην Κύπρο και θα αναχωρήσει ξανά, στις 3 Ιανουαρίου, για την Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.
 

 

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ