Pokka ΑΕ Καραβά: Το όνειρο της οκτάδας έμεινε απατηλό

Η υπέρβαση που έψαχνε η Pokka ΑΕ Καραβά στην έδρα της για να περάσει στους «8» του CEV Challenge Cup δεν έγινε ποτέ. Η προσφυγική ομάδα δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της τσεχικής Fatra Zlin και χάνοντας με 1-3 αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης μέσα στο «Σπύρος Κυπριανού».Οι προσδοκίες που άφησε η ήττα με 3-2 στην Τσεχία την 3η Δεκεμβρίου δεν ευοδώθηκαν αφού οι παίκτες της Pokka ΑΕΚ ηττήθηκαν σε ένα αγώνα που εκτός από το τέταρτο σετ κρίθηκε σε λεπτομέρειες.

Εντυπωσιακά μπήκε η Pokka ΑΕ Καραβά στο πρώτο σετ και με μπροστάρη τον Ροντόλφο, αλλά και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Τσέχων και τα μπλοκ προηγήθηκε 7-2 για να πάει στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ μπροστά με 8-3. Στη συνέχεια, οι Τσέχοι ανέβηκαν διόρθωσαν το σερβίς τους και προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του γηπέδου και ισοφάρισαν σε 13-13. Στο σημείο αυτό η ομάδα της Pokka ΑΕΚ είχε λανθασμένες επιλογές. Ωστόσο, η κακή υποδοχή του Κόλαρ και η ανασύνταξη της ομάδας μας τη βοήθησε να κάνει σερί τριών πόντων και να προηγηθεί 16-13 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όμως αφού η έλλειψη συγκέντρωσης από την Pokka ΑΕΚ βοήθησε τους Τσέχους χάρις και στα πολύ καλά σέρβις του Βάσιτσεκ να κάνουν ένα 0-4 και να προηγηθούν 16-17. Στο πιο κρίσιμο κομμάτι του σετ η Pokka ΑΕΚ δεν είχε τις λύσεις στον κεντρικό άξονα που χτυπούσε η Fatra Zlin με συνέπεια οι Τσέχοι να προηγηθούν 18-21. Η κυπριακή ομάδα προσπάθησε να γυρίσει τα δεδομένα και με τον Ροντόλφο μείωσε στον πόντο 22-23, αλλά τελικά οι Τσέχοι πήραν το σετ με 22-25 και το προβάδισμα με 0-1 σετ. Η Pokka ΑΕΚ επιζητεί πλέον είτε καθαρή νίκη 3-1, είτε 3-2 για να οδηγήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Χάθηκε το σερί και το σετ
Στο δεύτερο σετ οι Τσέχοι μπήκαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν 2-5, όμως η αντίδραση της ομάδας μας ήταν άμεση αφού οι επιθετικές ενέργειες των Ράμμα, Ροντόλφο και Ράντιτς γύρισαν το σκορ σε 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ.

Η Pokka ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό, αντιμετώπισε τα δύσκολα σέρβις του Βάσιτσεκ και με ωραίες επιθετικές ενέργειες από τους Κνέζεβιτς, Ροντόλφο και Χριστοφή προηγήθηκε 14-10. Όπως και στο πρώτο σετ οι Τσέχοι αντέδρασαν και με όπλο εκ νέου το σέρβις και την αστοχία της δικής μας ομάδας έκανε το δικό της σερί ισοφαρίζοντας 14-14.

Το φονικό όπλο στο σερβίς Βάσιτσεκ, αλλά και ο διαγώνιος Ούτσιτιλ προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην ομάδα μας αφού δεν μπορούσε να τους αντιμετωπίσει και βρέθηκε πίσω 19-24, για να χάσει το σετ με 21-25 και να βρεθεί πίσω με 0-2. Πλέον οι Καραβιώτες αναζητούν νίκη με 3-2 για να οδηγήσουν την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Αναπτέρωση ελπίδων
Το τρίτο σετ ήταν ισοδύναμο στα αρχικά στάδια παρά το γεγονός ότι οι Τσέχοι προηγήθηκαν 2-5. Η ομάδα μας κατάφερε με αιχμή τον Ροντόλφο να ισοφαρίσει 5-5 και μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ η Pokka ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 9-8. Ο Ροντόλφο ήταν αποφασισμένος να πάρει την υπόθεση προσωπικά και με προσωπικές ενέργειες σε άμυνα και επίθεση διατηρούσε την ομάδα του στο προβάδισμα και η Pokka ΑΕ Καραβά ανέκτησε διαφοράς τεσσάρων πόντων 17-13, αφού ανέβηκε και ο Σάντζεθ. Το σερβίς του Βάσιτσεκ προκάλεσε νέα προβλήματα στην ομάδα μας με συνέπεια η Fatra να μειώσει στον πόντο 17-16. Ένα σέρβις του Σάντζεθ έφερε εκ νέου τη διαφορά στους τρεις πόντους 20-17 για την Pokka ΑΕΚ.

Οι Τσέχοι δεν τα παράτησαν και μείωσαν εκ νέου και με σερί 0-4 και δυνατό μπλοκ προηγήθηκαν 22-23. Ένα μπλοκ άουτ και μια άστοχη επίθεση των Τσέχων έδωσαν το πλεονέκτημα του σετ – μπολ στην ομάδα μας και από τότε άρχισε ένα γαϊτανάκι πόντων και τελικά με μπλοκ του Σάντζεθ η Pokka ΑΕΚ κέρδισε με 27-25 και μείωσε σε 1-2 τα σετ. Πλέον οι Καραβιώτες θέλουν άλλα δυο σετ για να οδηγήσουν τον αγώνα στο χρυσό σετ.

Στο τέταρτο σετ οι παίκτες της Fatra Zlin ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 3-7 και 4-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ. Από την Pokka ΑΕΚ προσπαθούσε ο κορυφαίος της ομάδας Ροντόλφο στο μπλοκ και με επιτυχημένα τελειώματα. Οι Τσέχοι ξέφυγαν με 5-10 και στη συνέχεια αφού πέραν του Ροντόλφο ο οποίος άρχισε να κουράζεται δεν είχε άλλες λύσεις και έτσι  η Pokka ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ με 09-16 που ήταν και η πιο μεγάλη διαφορά.

Η Fatra έκανε νταμπλ – σκορ 09-18 και στη συνέχεια 09-19 αφού στο τέταρτο σετ οι «κιτρινόμαυροι» στην άμυνα δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους Νάβλατσιλ και Κόλαρ. Εκτός από τις αμυντικές αδυναμίες παρατηρήθηκαν προβλήματα και στο σερβίς και το σκορ ανέβηκε στο 09-20 και 11-22. Τελικά, η Fatra Zlin πήρε τη νίκη με 12 -25 τη νίκη με 1-3 και την πρόκριση στους «8» του Challenge Cup

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Μίλαν Νίκολιτς (Βοσνία/ Ερζεγοβίνη) και Τσάβνταρ Μάρεβ (Βουλγαρία

Pokka ΑΕ Καραβά (X. Καννεστράτσι): Χριστοφή, Κνέζεβιτς, Ράμμα, Σάντζεθ, Ροντόλφο, Ράντιτς, Χατζηδαμιανού (Λίμπερο).Αλλαγές: Αντωνιάδης,  X' Φιλίππου, Κοσιάρης.

Fatra Zlin (Ρόμαν Μάσεκ): Ούτσιτιλ, Βάσιτσεκ, Μπάρακ, Κόλαρ, Νάβλατσιλ, Μίσουτς, ‘Ορμτσαλεκ (Λίμπερο).Αλλαγές: Χούπκα,Τρουόνγκ.

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών