Εντυπωσιακός αγώνας και πρόκριση για ΑΠΟΕΛ

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στο Λευκόθεο, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε του Απόλλωνα με 81-73 και πήρε την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και πήραν προβάδισμα στο σκορ, ενώ στην δεύτερη και τρίτη περίοδο ο Απόλλωνας ήταν αυτός που προηγήθηκε, δημιουργώντας μάλιστα διαφορά 15 πόντων. Στην τελευταία περίοδο ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος, κάνοντας την ανατροπή και παίρνοντας την νίκη-πρόκριση.
 
Το καλύτερο ξεκίνημα είχε ο ΑΠΟΕΛ στην αναμέτρηση, που πέτυχε οκτώ σερί πόντους στο πρώτο ενάμιση λεπτό. Ωστόσο ο Απόλλωνας απάντησε στους "γαλαζοκίτρινους" άμεσα, αφού πέτυχε 11 πόντους και έφερε το σκορ στο 11-8 υπέρ του! Η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ στο 7:34 με 19-13. Στην εξέλιξη του παιχνιδιού ο Απόλλωνας με τρίποντο του Ηλιάδη μείωσε σε 19-16, όμως λίγο πριν την λήξη του αγώνα ο Ράμσεϊ με δίποντο έφερε ξανά την διαφορά στους πέντε πόντους για τον ΑΠΟΕΛ.
 
Πιο καλή ήταν η εικόνα που έδειξε ο Απόλλωνας στην δεύτερη περίοδο, ενώ κατάφερε στα πρώτα δευτερόλεπτα να πετύχει πέντε πόντους με τους Μακρέϊ (τρίποντο) και Ηλιάδη (δίποντο) και να φέρει το ματς στο 21-21. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα στην πορεία και να το διατηρήσει μέχρι το 17:35, όταν ο Απόλλωνας ισοφάρισε σε 32-32.
 
Έπειτα οι "γαλάζιοι" της Λεμεσού πέτυχαν τρεις ακόμα πόντους  παίρνοντας προβάδισμα με 35-32.
 
Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας, όπου πέτυχε 12 σερί πόντους και έφερε το σκορ στο 47-32 υπέρ του, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα 15 πόντων. Ο ΑΠΟΕΛ δεν το έβαλε κάτω όμως, πάλεψε και κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους εννέα πόντους στο 26:04 με το σκορ να είναι στο 49-40 υπέρ του Απόλλων, ενώ με την λήξη της τρίτης περιόδου η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες ανέβηκε στους δέκα πόντους (58-48).
 
Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο βρισκόμενος πίσω στο σκορ με 10 πόντους διαφορά, και στο "γαλαζοκίτρινο" στρατόπεδο γνώριζαν πως η ομάδα θα έπρεπε να ανέβει αγωνιστικά για να πετύχει την ανατροπή. Αυτό έγινε με εντυπωσιακό τρόπο αφού η ομάδα της Λευκωσίας με την συμπλήρωση των τεσσάρων πρώτων λεπτών πέτυχε 21 πόντους και δέχθηκε μόλις δύο, με το σκορ να φθάνει στο 69-60 υπέρ των γηπεδούχων! Στο 37:26 ο Απόλλωνας μείωσε στους πέντε πόντους (74-69), όμως ο ΑΠΟΕΛ με τέσσερις πόντους του Στάνλεϊ έφερε το ματς στο 78-69. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε  τους "γαλαζοκίτρινους" να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη με 81-73.
 
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Στάνλεϊ 20 (1), Μπίγκς 6, Σιζόπουλος 15 (2), Κούνας 7, Παντούρης 13, Ράμσεϊ 12, Τέρνερ 8, Ντεμπουά.
Απόλλων (Δημήτρης Παπαδόπουλος): Κυριάκου, Γρίβας, Γεωργίου 4, Απλέμπι 21 (3), Μακρέι 18 (1), Μπράσγουελ 9, Ηλιάδης 9 (1), Μέισον 2, Πετγουέι 10.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 32-35, 48-58, 81-73.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ