Η Εφές έδωσε τέλος στο σερί του Ολυμπιακού

Για την 10η αγωνιστική των ομίλων της Euroleague, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Εφές με σκορ 68-81, παρουσιάζοντας αδυναμίες στην άμυνα και πρόβλημα στα ριμπάουντ (33-42), μη καταφέρνοντας να βρει ρυθμό, καθώς αναλώθηκε σε αρκετά λάθη. "Βομβάρδισαν" από την περιφέρεια οι φιλοξενούμενοι με 10/23 τρίποντα.

Με αυτό τον τρόπο οι Τούρκοι, οι οποίοι ήταν ανώτεροι σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης, έδωσαν τέλος στο νικηφόρο σερί των Πειραιωτών που είχε φτάσει στο 14-0 σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι Πειραιώτες στο TOP-16 μπαίνουν σε όμιλο... φωτιά, καθώς θα συναντήσουν τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Χίμκι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συν την Λαμποράλ Κούτσα.


Το ματς

Το προβάδισμα η Εφές

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Στρόμπερι, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, αλλά η Εφές μπήκε στο ματς πιο δυνατά, παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ με 2-8 με τον Τουρκμάζ. Ο Μάντζαρης έδωσε... ανάσα στους Πειραιώτες με τρίποντο, αλλά ο δραστήριος Σάριτς δεν έχανε σουτ, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 12-8 στο 5'.

Ο Σφαιρόπουλος έκανε αλλαγές στην πεντάδα του, περνώντας στο ματς τους Χάντερ, Πρίντεζη, Χάκετ και Αθηναίου, προσπαθώντας να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, αλλά οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι. Στο 9' πέρασε στο "5" ο Τζέιμς, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα στο ΣΕΦ, με τον Ντάνστον να φέρνει την Εφές στο +9 (10-19). Η πρώτη περίοδος βρήκε τους Τούρκους να προηγούνται με 21-10.

Χαμένα ριμπάουντ, αδυναμίες στην άμυνα, στο +14 η Εφές

Ο Μπατούκ με τρίποντο εκτόξευσε την διαφορά στο +14 (10-24) για την Εφές στη δεύτερη περίοδο, με τους Πειραιώτες να εμφανίζουν αδυναμίες στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός έψαχνε σκορ, ο Χάκετ έδωσε... ανάσα με τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Οσμάν (15-27). Οι Πειραιώτες μείωσαν (20-28) με νέο σουτ του Μάντζαρη από τα 6.75 μέτρα και το ζητούμενο τους ήταν να βρουν ρυθμό και διάρκεια στην επίθεση.

Οι Πειραιώτες, όμως, είχαν πρόβλημα στα ριμπάουντ (10-18), έχοντας δώσει 9 επιθετικά στο 15' στην Εφές, με τον Γκρέιντζερ παράλληλα με τρίποντο να διαμορφώνει το 23-33 στο 16'. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα, δίνοντας το δικαίωμα στους Τούρκους να σκοράρουν με εύκολα καλάθια, με τον Τάιους με κάρφωμα να φέρνει την διαφορά στο +14 (25-39) στο 19'.  Το ημίχρονο βρήκε την Εφές να προηγείται με 40-29.

 

Η Εφές τιμωρούσε τα λάθη του Ολυμπιακού

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Στρόμπερι, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Χάντερ, με τους Πειραιώτες να μειώνουν σε 34-43 με τρίποντο του Πρίντεζη. Οι Πειραιώτες άρχισαν να παίζουν πιο σκληρά στην άμυνα, αλλά η Εφές τιμωρούσε κάθε λάθος στην άμυνα, ανεβάζοντας την διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (35-47), τρέχοντας σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο.

Στη συνέχεια η Εφές πήρε... φωτιά από την περιφέρεια και με δύο σερί εύστοχα τρίποντα από τους Μπατούκ και Οσμάν, οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 53-38 στο 26'. Ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε λάθη, δίνοντας την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό, ενώ ο Ερτέλ "βομβάρδισε" από την περιφέρεια (45-60) στο 29'. Στο τέλος της περιόδου απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Αθηναίου (54-64) από την γωνία.

Χαμήλωσε το σχήμα, αλλά οι Τούρκοι πήραν το "διπλό"

Η Εφές στην τελευταία περίοδο πίεζε στην άμυνα και σε κάθε ευκαιρία έτρεχε στον αιφνιδιασμό, δείχνοντας αποφασισμένη να κερδίσει το παιχνίδι, με τον Χάκετ με γκολ-φάουλ να μειώνει σε 59-68. Ένα από τα προβλήματα των Πειραιωτών στο ματς ήταν η νευρικότητα που έβγαζαν στα δικά τους fast-break, αδυνατώντας να τελειώσουν τις φάσεις, κάνοντας λάθη, τα οποία και συνέχισε να τιμωρεί η Εφές, φτάνοντας στο +14 (59-73).

Ο Ολυμπιακός δεν παρατούσε το παιχνίδι και με τρίποντο του Παπαπέτρου μείωσε το σκορ σε 65-73 στο 36', με τον Τζέιμς να δείχνει ακόμη εκτός κλίματος, μη μπορώντας να βοηθήσει ουσιαστικά τους Πειραιώτες. Αυτό ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο να χαμηλώσει το σχήμα, χρησιμοποιώντας στο "5" τον Πρίντεζη, με την Εφές να προηγείται με 65-77 στο 37'. Οι Τούρκοι διαχειρίστηκαν έξυπνα το προβάδισμα τους, οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι και συνέχισαν να κάνουν λάθη, με την Εφές να νικάει τον Ολυμπιακό με 68-81.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 29-40, 54-64, 68-81

Ανά δεκάλεπτο: 10-21, 19-19, 25-24, 14-17

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζέιμς 2, Χάντερ 7, Παπαπέτρου 6 (1), Στρόμπερι 10, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 7 (2), Χάκετ 19 (1), Αθηναίου 5 (1).

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Τάιους 9, Μπαλμπάι, Μπράουν 10, Οσμάν 9 (2), Μπατούκ 6, Σάριτς 13 (2), Κορμκάζ 6, Γκρέιντζερ 5, Ερτέλ 13 (1), Ντίμπλερ 5 (1), Ντάνστον 5.
 
Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών