Στην επόμενη φάση ο Κεραυνός

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας εξασφάλισε ο Κεραυνός που επικράτησε μέσα στην έδρα του της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με 73-56.
 
Οι γηπεδούχοι είχαν ελαφριά ανωτερότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καταφέρνοντας από νωρίς να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ και με την εξέλιξη του παιχνιδιού να διευρύνουν την διαφορά. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σμότριτζ με 21 πόντους (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 4 ασσίστ) ενώ από την Ένωση ξεχώρισε ο Χάσκισον με 26 πόντους (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).
 
Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να παραμένουν πολύ κοντά στο σκορ. Η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε διαφορά στο σκορ ήταν στο 5:54 όταν ο Κεραυνός με δίποντο του Σμότριτζ έκανε το 16-8, ενώ ενάμιση λεπτό αργότερα το σκορ έφτασε στο 20-9 για τους γηπεδούχους, με την Ένωση όμως να πετυχαίνει πέντε σερί πόντους και να μειώνει σε 20-14. Λίγο πριν την λήξη της περιόδου ο Τόμιτς με ελεύθερη βολή σημείωσε ακόμα ένα πόντο για την ομάδα του.
 
Ο Κεραυνός ξεκίνησε δυνατά και την δεύτερη περίοδο, που πριν την συμπλήρωση ενός λεπτού πέτυχε τέσσερις πόντους, φέρνοντας την διαφορά ξανά στους έντεκα (25-14), ενώ στο 15:30 η διαφορά είχε αυξηθεί στους 14 πόντους (30-16). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά κατά δύο πόντους με την λήξη του ημιχρόνου, που βρήκε τον Κεραυνό να προηγείται με 36-24.
 
Με δίποντο του Μασάμπα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όμως η Ένωση απάντησε με πέντε πόντους του Άντερσον, με το σκορ να φθάνει στο 38-29 στο 32:52. Και σε αυτή την περίοδο ο Κεραυνός είχε ελαφριά υπεροχή σε σχέση με τους φιλοξενούμενους, καταφέρνοντας να αυξήσει την διαφορά που τους χώριζε στο σκορ στους 15 πόντους με την λήξη της τρίτης περιόδου, με το σκορ να φθάνει στο 53-38.
 
Στην αρχή της τέταρτης περιόδου η Ένωση ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι πετυχαίνοντας επτά πόντους (Χάσκισον 5, Σάμουελς 2) μειώνοντας την διαφορά στους οκτώ πόντους (53-45).
 
Με την πάροδο όμως του χρόνου ο Κεραυνός ανέβασε την απόδοση του μέσα στο γήπεδο και κατάφερε όχι μόνο να επαναφέρει την διαφορά του σκορ εκεί που βρισκόταν, αλλά και να την διευρύνει, παίρνοντας την νίκη στο τέλος με 73-56.
 
Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Σμότριτς 21 (2), Πηλαβάς 2, Νεοφύτου 5 (1), Στυλιανού 4, Μασάμπα 12, Θεοχαρίδης 6 (2), Μάρκου, Ομπράιεν 8, Μπάρκερ 8, Τόμιτς 7.
Ε.Ν. Παραλιμνίου (Γιάννης Λίβανος): Στρατής, Πυρίλλης, Θωμά 1, Άντερσον 11, Σιόκουρος 2, Μακλέιν 2, Κουμής 3, Σάμουελς 9, Σολωμού, Στυλιανού 2, Χάσκισον 26 (3).
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-14, 36-24, 53-38, 73-56
 

Δειτε Επισης

Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres