Υποψήφιος για το Hall of Fame o Γκάλης

Το 2013 ήταν ο μεγάλος Βραζιλιάνος Οσκάρ Σμιντ που πήρε τη θέση του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame του Σπρίνγκφιλντ. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, το "ιερό χέρι" του μπάσκετ και των καλαθιών, ο οποίος αποχώρησε από τα παρκέ στα 45 του χρόνια έχοντας σημειώσει 49.737 πόντους!

Πλέον ο "γκάνγκστερ" είναι ξανά υποψήφιος για την τάξη του 2016, όπως ενημέρωσε η αρμόδια επιτροπή του Naismith Memorial Basketball! O Γκάλης θα συναγωνιστεί τεράστιες προσωπικότητες του παγκόσμιου μπάσκετ όπως ο Βλάντε Ντίβατς, ο Ντίνο Ράτζα, ο Τόνι Κούκος, ο Λόλο Σάινθ, ο Ράνκο Ζεράβιτσα και ο Γιάο Μινγκ, σε ό,τι αφορά τους μη Αμερικανούς! 

Από αυτούς τους υποψήφιους μόνο ένας θα επιλεγεί την είσοδό του στο Hall Of Fame ενώ το όνομά του θα γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια του Final Four του κολεγιακού πρωταθλήματος, στις 4 Απριλίου στο Τέξας. 

Επίσης, για την τάξη του 2016 ξεχωρίζουν τα ονόματα των Σακίλ Ο' Νιλ, Άλεν Άιβερσον, Κρις Ουέμπερ, Μαρκ Αγκουάιρ και Μαρκ Πράις καθώς και ο Ρέτζι Θίους, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Άρη για ένα παιχνίδι! Ήταν ο τελικός Κυπέλλου το 1993 κόντρα στον Παναθηναϊκό του… Νίκου Γκάλη.

Η ειδική τελετή για την είσοδο στο Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο (08-10/09) στο Σπρίνγκφιλντ. Στην τελική επιλογή θα περάσουν όσοι συγκεντρώσουν επτά ψήφους από την αρμόδια επιτροπή, η οποία αποτελείται από εννέα άτομα. Συνολικά, υπάρχουν έξι κατηγορίες και από τους διεθνείς παλαίμαχους μπασκετμπολίστες θα προκριθεί ένας για απευθείας είσοδό του στο μουσείο του μπάσκετ στη Μασαχουσέτη.  

Δειτε Επισης

Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί