Εγραψε ιστορία η Γέλενα Οσταπένκο! (video)

Η Γέλενα Οσταπένκο πέτυχε μια τρομερή ανατροπή επί της Σιμόνα Χάλεπ και κατέκτησε το φετινό Ρολάν Γκαρός μόλις στα 20 της χρόνια σημειώνοντας μια σειρά από τρομερά ρεκόρ και πλήρως ανταμειβόμενη για την επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της! 

Η καλύτερη μέρα της ζωής της!
Η 20χρονη Γέλενα Οσταπένκο με το συχνά ανορθόδοξο στιλ της full επίθεσης, είναι η νέα πανάξια πρωταθλήτρια του φετινού Ρολάν Γκαρός, στα 20 της χρόνια απέναντι σε μια σαφώς εμπειρότερη τενίστρια όπως η Σιμόνα Χάλεπ που μένει για δεύτερη φορά με άδεια χέρια στο Γαλλικό Όπεν.

Η νεαρή τενίστρια βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, με σετ πίσω και 0-3 στο δεύτερο σετ, έσωσε break point της Ρουμάνας για να μην μείνει πίσω με διπλό break και τελικά με κρεσέντο επιθετικού τένις από εκείνη τη στιγμή και μετά κατέκτησε απόλυτα δίκαια τον τίτλο με 4-6, 6-4, 6-3 γεγονός που την καθιστά την πρώτη τενίστρια από την χώρα της που κερδίζει κάτι τόσο σημαντικό!

Η ασύλληπτη ιστορία της μικρής, την έκανε την πρώτη νικήτρια του Ρολάν Γκαρός με unseeded θέση από το πολύ μακρινό 1933, ενώ το στιλ τένις με το οποίο κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτόν τον άθλο είναι αξιοσημείωτο καθώς παίζει με απίστευτο ρίσκο στα χτυπήματά της ψάχνοντας τρελές γωνίες και πολύ δυνατούς winners!

Συνολικά, πέτυχε 299 winners στον δρόμο για τον τίτλο!
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτός είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει, γενικά, στην καριέρα της και έμελλε να είναι ένα από τα σημαντικότερα τενιστικά events στον κόσμο!

Μία τρομερή σύμπτωση: ο τελευταίος τενίστας που κέρδισε ως παρθενικό τίτλο το Ρολάν Γκαρός ήταν ο Γκούγκα Κουέρτεν στις 8 Ιουνίου του 1997.

Τη μέρα που γεννήθηκε η Γέλενα Οσταπένκο...
 
Αντίθετα, η ήττα αυτή σίγουρα πονάει πάρα πολύ την Σιμόνα Χάλεπ που μένει και πάλι χωρίς Slam παρότι έφτασε πολύ κοντά σε ένα σημείο του αγώνα ενώ απώλεσε και την ευκαιρία να ανέβει στο Νο1 του κόσμου, που θα κατάφερνε μόνο αν κέρδιζε τον τίτλο!

Η Ρουμάνα εκεί που έπρεπε να τελειώσει το ματς δεν το έκανε αλλά δεν υπήρχαν και πολλά που μπορούσε να κάνει μόλις η Οσταπένκο έβγαλε έξω τα όπλα της, ελέγχοντας πλήρως την συντριπτική πλειονότητα των ράλι και αναγκάζοντας την Χαλεπ να ελπίζει απλά σε λάθη.

Ο ένας winner φτάνει!

Η Σιμόνα Χάλεπ κατάφερε να κερδίσει ένα κλειστό πρώτο σετ στο οποίο πέτυχε συνολικά μόλις έναν winner!

Ηταν όμως αρκετός κόντρα στο ιδιόρρυθμο παιχνίδι της νεαρής Λετονής που επιτίθεται ασύστολα με συνέπεια να κάνει πολλούς winners αλλά ακόμα περισσότερα αβίαστα κάτι που της στοίχισε στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Οι δύο τενίστριες επιδόθηκαν σε ελάχιστα μεγάλα ράλι καθώς η πλειονότητα των πόντων ολοκληρωνόταν είτε με winner είτε με αβίαστο της "βιαστικής" Οσταπένκο που με αυτό το στιλ άλλωστε έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Με το σερβίς της Χάλεπ να αντιμετωπίζει προβλήματα, η 20χρονη τενίστρια έκανε με το καλημέρα break στο ματς με μερικές σπουδαίες επιστροφές με τα γνωστά της πολύ "βαριά" χτυπήματα.

Ωστόσο, και η ίδια πληγώθηκε από το δικό της σερβίς που ήταν σε κακή μέρα με τις δύο τενίστριες να έχουν κάτω του 25% ποσοστό κερδισμένων πόντων στο δεύτερο σερβίς τους.

Η Χάλεπ ισοφάρισε άμεσα και είχε σε όλο το πρώτο σετ τον άχαρο ρόλο να επιστρέφει μόνο μπάλες μην μπορώντας να ελέγξει τα περισσότερα ράλι εξαιτίας της μεγάλης επιθετικότητας της νεαρής τενίστριας.

Με τα σερβίς της Χάλεπ να συνεχίζουν να είναι προβληματικά, η Οσταπένκο ξαναπροηγήθηκε με σπάσιμο σερβίς το οποίο όμως πήρε και πάλι άμεσα πίσω η Χάλεπ μετά από συνεχόμενα αβίαστα της αντιπάλου της.

Οποια κοπέλα κράταγε απλά το σερβίς της, αποκτούσε και πολύ μεγάλο πλεονέκτημα και τελικά ένα σημαντικό και δύσκολο hold της Ρουμάνας στο 4-4 ήταν αυτό που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της αναγκάζοντας την άπειρη αντίπαλό της να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ!

Εκεί, ο αριθμός των αβίαστων αυξήθηκε και άλλο για την μικρή που έφτασε τα συνολικά 23 σε όλο το σετ που ήταν και ο παράγοντας που τελικά την οδήγησε στο να το χάσει καθώς τα ρίσκα που έπαιρνε στα περισσότερα χτυπήματά της ήταν υπερβολικά.

Επέστρεψε από την κόλαση!
Η Γέλενα Οσταπένκο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο δεύτερο σετ του αγώνα όπου έφτασε πολύ κοντά στο να μείνει με διπλό break πίσω στο 0-3 αλλά με μεγάλη αντεπίθεση διαρκείας, έστειλε τελικά τον αγώνα σε τρίτο σετ!

Αφού ξεπέρασε τον σκόπελο τριών break point στο σερβίς της με το καλημέρα, η Χάλεπ όντας και λίγο πιο επιθετική σε σχέση με το πρώτο σετ, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με το πρώτο σετ και πήρε μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο.

Η Οσταπένκο δεν άλλαξε στρατηγική, έπαιζε full επίθεση και ό,τι γίνει και παρά το γεγονός πως βγάζει με τρομερή άνεση winners, το συγκεκριμένο σχέδιο δεν την βοηθούσε όσο δεν μείωνε κάπως τα αβίαστά της λάθη.

Η Χάλεπ έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει πολύ ευρύ προβάδισμα με 4-0, ωστόσο, η Οσταπένκο, με την πλάτη στον τοίχο, μπόρεσε να ανεβάσει στροφές και να αποφύγει τα πολλά λάθη και με ασυναγώνιστη επιθετικότητα, μείωσε σε 2-3!

Τελικά, με πολύ πείσμα και πραγματοποιώντας μια ολική επαναφορά, ισοσκέλισε σε μεγάλο βαθμό αβίαστα λάθη και winners και προηγήθηκε αυτή με break στο 4-3 με την Χάλεπ να φαίνεται, εκείνη τη στιγμή, εντελώς αδύναμη να αντιμετωπίσει τα βαριά groundstrokes της Λετονής!

Με νέα προβλήματα στο σερβίς και από τις δύο, η Οσταπένκο βρέθηκε στη θέση να σερβίρει για το 1-1 στο 5-4, με την Λετονή να έχει επιτρέψει από την κόλαση του 0-3 με πραγματικά γενναίο τένις για την έλλειψη παραστάσεων που έχει.

Και όντως τελείωσε το σετ με εκπληκτικά χτυπήματα ισοφαρίζοντας απόλυτα δίκαια και παίρνοντας και το μομέντουμ για την έναρξη του τρίτου σετ!

H επίθεση στα καλύτερά της!

Συναρπαστική εξέλιξη είχε και το τελευταίο κομμάτι του αγώνα!

Η Οσταπένκο έφτασε ξανά σε break point στο πρώτο game του σετ αλλά η Χάλεπ κατάφερε, σε ένα πολύ σημαντικό χρονικά σημείο, να τα σβήσει.

Η Οσταπένκο, εμφανίζοντας σημάδια πρώτου σετ, άρχισε ξανά να κάνει αρκετά αβίαστα και εν μέρει το πλήρωσε καθώς βρέθηκε και πάλι να κυνηγά το σκορ στο 1-3.

Ωστόσο, η Χάλεπ δεν απέπνεε απολύτως καμιά εμπιστοσύνη στο σερβίς και υπέστη για πολλοστή φορά break σε ένα ματς που ήταν πλέον φανερό πως θα κρινόταν σε ελάχιστες λεπτομέρειες.

 
Mε "θεϊκή" παρέμβαση, ένα backhand της Οσταπένκο που πηγαινε ξεκάθαρα έξω, βρήκε στο net και κατέληξε στην πλευρά της Χάλεπ δίνοντας το προβάδισμα για πρώτη φορά στο τρίτο σετ στη Λετονή με 4-3 (με break) και πλέον η Ρουμάνα πάλευε κόντρα στο σκορ αλλά και στους προσωπικούς της δαίμονες...
 
 
Πηγή: tennis24.gr

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα