Υπερθέαμα ακαδημιών!

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Λευκωσίας, στην παρουσία και του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη,  η Ακαδημία Ευθυμιάδη και η εταιρεία SPCN Consultics LTD παρουσίασαν το πλάνο του πρώτου διεθνούς τουρνουά ακαδημιών «Nicosia International Youth Football Cup» Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε γήπεδα της Λευκωσίας μεταξύ 27-31 Δεκεμβρίου 2015, με συμμετοχή κυπριακών και ξένων ακαδημιών ποδοσφαίρου τριών κατηγοριών (γεννηθέντες 2003, 2004 και 2005). Και οι τρεις τελικοί θα διεξαχθούν στο στάδιο ΓΣΠ στις 30 Δεκεμβρίου (13:15, 14:15, 15:30), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο τελευταίοι θα μεταδοθούν ζωντανά από τη Cytavision! Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Ακαδημίας Ευθυμιάδη και πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ακαδημιών Ποδοσφαίρου (ΠΟΑΠ), Κώστας Ευθυμιάδης, ανάμεσα στις ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι και πέντε από το εξωτερικό, ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, ο Πανιώνιος,η ΑΕΚ και από το Ντουμπάι η Spanish Academy (με δύο ομάδες), που ανήκει στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, Μίτσελ Σαλγκάδο. Τα παιχνίδια θα γίνουν σε γήπεδα της Λευκωσίας. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί προσεχώς.
 
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προγραμματιστεί για αυτές τις μέρες πολλές άλλες εκδηλώσεις. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου στο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία» και υπόσχεται διασκέδαση, χορό, διαγωνισμούς, μεγάλα δώρα, πλούσιο θέαμα και αμέτρητες εκπλήξεις. Επίσης από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου λειτουργεί στο City Plaza το Football Village, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να παίξουν με πρωτοποριακά παιχνίδια και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο ποδόσφαιρο, με τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα.
 
Στην Κύπρο ο Σαλγκάδο
Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, ο Μίτσελ Σαλγκάδο, φέρνει τις ακαδημίες του για να αγωνιστούν στο «Nicosia International Youth Football Cup». Στις 27 Δεκεμβρίου, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί στο Starbucks (17:00, Λεωφόρος Γρίβα Διγενή) και στις 29 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (17:30), όπου θα μιλήσει για το ένδοξο παρελθόν του στη Ρεάλ και την Εθνική Ισπανίας, αλλά και για το σήμερα και πιο συγκεκριμένα την απόφασή του να ασχοληθεί με τις Ακαδημίες και να βλέπει πλέον το ποδόσφαιρο από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά.
 
Sean Garnier, Lisa Zimzim
Τη δική τους λάμψη στο «Nicosia International Youth Football Cup» έρχονται να δώσουν οι κορυφαίοι freestyle ποδοσφαιριστές του πλανήτη, ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος Sean Garnier και η 16χρονη συμπατριώτισσά του, Lisa Zimouche! Τα κόλπα τους έχουν τρελάνει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους ανά το παγκόσμιο και αυτό θέλουν να κάνουν και στην Κύπρο. Ο Sean και η Lisa θα εμφανιστούν στις 28 Δεκεμβρίου στο Starbucks (18:00, Λεωφόρος Γρίβα Διγενή) και στην επίσημη τελετή έναρξης (19:00) στο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία». Επίσης, στις 29 Δεκεμβρίου στο Mall of Cyprus στα Λατσιά (12:00) και στο Football Village (17:00) και στις 30 Δεκεμβρίου στο Starbucks Λήδρας (11:30).
 
Όχι στον παιδικό εκφοβισμό
Το «Nicosia International Youth Football Cup» έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, με ένα θέμα που στις μέρες μας είναι, δυστυχώς επίκαιρο. Το σεμινάριο με τίτλο «Stop Child Bullying» θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (19:00), στην παρουσία και του Μίτσελ Σαλγκάδο. Ομιλητής στο σεμινάριο κατά του παιδικού εκφοβισμού ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Αντώνης Στυλιανού, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Hope for Children» και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.
 
Ευθυμιάδης και Consultics
Η Ακαδημία Ευθυμιάδη ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1996 από τον πατέρα και γιο Πανίκο και Κώστα, πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Λευκωσίας και ήταν η πρώτη ακαδημία σε όλη την Κύπρο που δίδασκε ποδόσφαιρο σε παιδιά από την ηλικία των επτά ετών. Ήταν ουσιαστικά η απαρχή για την εξάπλωση των ακαδημιών στη χώρα μας. Σήμερα, περίπου 10,000 παιδιά, αγόρια και κορίτσια μεταξύ 5-13 χρονών,παίζουν επίσημα ποδόσφαιρο και ανήκουν σε οργανωμένα σύνολα.
Από το 1988 η Ακαδημία Ευθυμιάδη έχει συμμετάσχει σε πέραν των 30 διεθνών διοργανώσεων στην Ευρώπη, με μεγάλες επιτυχίες, έχοντας αγωνιστεί απέναντι και σε συλλόγους παγκοσμίου επιπέδου.
 
Η εταιρεία SPCN Consultics LTD και συγκεκριμένα η Consultics Sports αναπτύσσει πρωτοποριακές λύσεις για τους πελάτες της, χρησιμοποιώντας υψηλού επιπέδου στρατηγικές, με σκοπό την επίτευξη των στόχων και τη σωστή μέτρηση των αποτελεσμάτων που θα καταδείξουν, μεταξύ άλλων, και την προοπτική για το μέλλον οποιουδήποτε προγράμματος, διοργάνωσης ή εκδήλωσης. 
 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League