Στην επόμενη φάση του κυπέλλου η ΑΕΚ

Την πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών πέτυχε η Πετρολίνα ΑΕΚ, στον τελευταίο χρονικά αγώνα για τα προημιτελικά, επικρατώντας με 77-56 της Καπάτσος Ομόνοια. Η ομάδα της Λευκωσίας ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, όμως η ΑΕΚ στην πορεία ανέβηκε και ήταν ανώτερη καταφέρνοντας εύκολα να φτάσει στην νίκη.
 
Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Μπράουν της ΑΕΚ με 27 πόντους (6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασσίστ).

Εκπληκτικό ήταν το ξεκίνημα της Ομόνοιας στο παιχνίδι που μέχρι το πέμπτο λεπτό προηγήθηκε με 10-2, ενώ στο 6:15 η ομάδα της Λευκωσίας παρέμεινε μπροστά στο σκορ με 12-6.
 
Κάπου εκεί όμως η ΑΕΚ ξεκίνησε να ανεβαίνει και πετυχαίνοντας 15 σερί πόντους έφερε το παιχνίδι στο 21-12 υπέρ της, σκορ που ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο.
 
Και πάλι η Ομόνοια μπήκε δυνατά στο παρκέ πετυχαίνοντας πέντε πόντους, μειώνοντας σε 21-17. Η ΑΕΚ απάντησε με τρίποντο του Τρισόκκα (24-17), με τους "πράσινους" της Λευκωσίας να πετυχαίνουν άλλους πέντε πόντους και να μειώνουν την διαφορά στους δύο (24-22) στο 23:07. Οι Λαρνακείς όμως κατάφεραν και πάλι να ανέβουν αγωνιστικά και να αυξήσουν κατά είκοσι ακόμα πόντους την διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ να φθάνει στο 48-26.
 
Πιο ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Από την μία η Ομόνοια έκανε προσπάθεια για να μειώσει την διαφορά της και να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, όμως από την άλλη η ΑΕΚ κατάφερνε να διατηρήσει την διαφορά της στο σκορ και να μην κινδυνέψει. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα της Λάρνακας να προηγείται με 63-40.
 
Χωρίς μεγάλες διαφορές με την τρίτη περίοδο, συνεχίστηκε ο αγώνας στο τέταρτο δεκάλεπτο.  Οι δύο προπονητές έδωσαν ευκαιρίες σε καλαθοσφαιριστές με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, και το παιχνίδι ήταν κατά κύριο λόγο ισορροπημένο. Με την ολοκλήρωση του αγώνα η ΑΕΚ πήρε την νίκη-πρόκριση με 77-56.
 
Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας, Λεοντίου 2, Μπράουν 27 (6), Μπρέζετς 9, Κοιλαράς, Πέτροβιτς 4, Μακφάντεν 10, Γκαρσία 8, Μοτίτης, Τρισόκκας 5 (1), Μπάουμαν 7 (1), Παντελή 5 (1).
 
Καπάτσος Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος): Κυριάκου, Γεωργίου, Παπακώστας 4, Γαβριήλ, Χριστοδουλίδης 2, Μάνιγκατ 10, Γουάτσον 8 (1), Ρόμπινσον 17 (1), Καραγιάννης, Νουαουκόνι 10, Πολυκάρπου, Τζαμάρ 5.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-12, 48-26, 63-40, 77-56
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ