Σταματιέται ο... ασταμάτητος Φέντερερ

O Ελβετός θρύλος (No.5) και ο 28χρονος Κροάτης (No.6) μονομαχούν στον τελικό του Wimbledon στις 16.00 και είναι δεδομένο πως ο Φεντ προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο.
 

Δεν είναι μόνο η... σχέση του με το χορτάρι και το Wimbledon, από όπου έχει φύγει νικητής επτά φορές. Είναι και η εξαιρετική φόρμα του, αφού έχει καταφέρει να φτάσει στον τελικό χωρίς απώλεια σετ και χωρίς ιδιαίτερα... ζόρια.

Γι' αυτό, άλλωστε, «απαρνήθηκε» φέτος το χώμα. Ήθελε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκος στο γρασίδι, ώστε να παίξει τα... ρέστα του για επιστροφή στον θρόνο του αγαπημένου του τουρνουά.

Και από τη στιγμή που οι τρεις μεγάλοι του αντίπαλοι (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ) έφυγαν νωρίς, μοιάζει... υποχρεωμένος να σηκώσει την κούπα. Μόνο οι Big Four πανηγυρίζουν από το 2003 και μετά!

Το head to head με τον Τσίλιτς (6-1) μαρτυράει την υπεροχή του 35χρονου τενίστα. Θυμηθείτε, όμως, ότι ο σημερινός του αντίπαλος τον είχε ισοπεδώσει στα ημιτελικά του US Open και στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο στη Νέα Υόρκη. Δεν είναι, λοιπόν, κανένας «πρωτάρης»...

Και θυμηθείτε ότι πέρυσι στα προημιτελικά του Wimbledon ο Φέντερερ είχε... φτύσει αίμα για να πάρει στα πέντε σετ τη νίκη, μετά από ένα επικό ματς! 

Όλα, λοιπόν, μπορούν να συμβούν, παρότι ο Φεντ έχει τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη. Μόνο το φετινό του ρεκόρ να δει κανείς, καταλαβαίνει τα πάντα: 30-2 και τέσσερις τίτλοι, με τους οποίους έφτασε τους 92 στο σύνολο!

Ο Τσίλιτς, από την άλλη, έχει 17 τίτλους στην κατοχή του (ένα major) και θα προσπαθήσει να γίνει ο δεύτερος Κροάτης μετά τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς το 2001 που κατακτάει τον τίτλο. 

Αυτό που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Φέντερερ θα έχει στο πλευρό του όλο το Centre Court, που τον στηρίζει ακόμα και όταν παίζει με τον Μάρεϊ!

Αν πάρει τη νίκη, θα φτάσει τα οκτώ τρόπαια στο Λονδίνο και θα περάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Πιτ Σαμπρας.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή