Βασιλιάς για 8η φορά στο Γουίμπλεντον ο Φέντερερ!

19!

Ο Ρότζερ Φέντερερ το ξανάκανε!

Ο Ελβετός τενίστας κατέκτησε ξανά το αγαπημένο του Wimbledon μετά από πενταετή αναμονή και έτσι έφτασε το ασύλληπτο, μέχρι πρότινος, κατόρθωμα του να φτάσει στους 19 Grand Slam τίτλους σπάζοντας το δικό του προσωπικό ρεκόρ που είχε διευρύνει νωρίτερα μέσα στη χρονιά στο Αυστραλιανό Όπεν!

Ο 36χρονος εντός ολίγων ημερών έσπασε όλα τα κοντέρ με το συγκεκριμένο επίτευγμα καθώς κατακτά για πρώτη φορά μετά το 2009 δύο Major σε μια σεζόν δίχως ακόμα να έχει ξεκινήσει το Αμερικανικό Όπεν!

Σε έναν τελικό που δεν θα μνημονεύουμε για πολύ καιρό από το θέαμα που είδαμε και την ανταγωνιστικότητα του ματς, ο Ελβετός τενίστας είχε μία από τις πιο εύκολες μέρες της καριέρας του σε τελικό Slam νικώντας έναν Τσίλιτς που σίγουρα δεν ήταν στο 100% του με το επιβλητικό 6-3, 6-1, 6-4 και πέρασε πρώτος στη λίστα με τους τενίστες που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα Wimbledon φτάνοντας τα οκτώ!

Πλέον, η θέση του ως του καλύτερου τενίστα όλων των εποχών δεν μπορεί παρά να μην επιδέχεται της παραμικρής αμφιβολίας με τον αγέραστο και τόσο χαρισματικό αθλητή να γράφει ιστορία και να κάνει απίστευτα πράγματα στη δύση(;) της καριέρας του!

Αυτός ήταν ο πέμπτος τίτλος του Ροτζ μέσα στο ονειρικό, για αυτόν, 2017 μετά το Αυστραλιανό Όπεν, το sunshine double σε Indian Wells και Miami και φυσικά το Χάλε λίγες εβδομάδες νωρίτερα!

Το πιο ιστορικό, ίσως, του Ελβετού με την κατάκτησή του φετινού Wimbledon είναι το γεγονός πως για δεύτερη φορά κατακτά Slam στο οποίο δεν έχασε ούτε σετ μετά το μακρινό Αυστραλιανό Όπεν του 2007!

Ο αγώνας δεν ήταν, δυστυχώς, αντάξιος ενός τελικού Slam καθώς ο επαγγελματισμός και η εξαιρετική εμφάνιση του Φεντ μαζί με την κατάσταση του Μάριν Τσίλιτς που του επέτρεψε να είναι ανταγωνιστικός μόνο για ένα σετ, τελείωσαν το ματς πολύ γρήγορα υπέρ του Ελβετού τενίστα, κάτι που δεν χάλασε καθόλου τον ίδιο και τους εκατομμύρια φίλους του στον πλανήτη!

Ο Κροάτης μπήκε καλά στην αρχή του ματς και με βαριά groundstrokes έφτασε πρώτος σε break point στο σερβίς του Ρότζερ μόλις στο τέταρτο game.

Ωστόσο, αφού ο "Βασιλιάς" ξέφυγε από αυτόν τον σκόπελο, όλα τελείωσαν καθώς με ένα τρελό σερί πόντων πήρε κεφάλι με break στο πρώτο σετ ενώ ένα στραβοπάτημα του Μάριν χειροτέρεψε ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα στην πατούσα του.

Ο Φεντ έκανε κανονικό πάρτι στο δεύτερο σετ απέναντι στον Κροάτη που δεν πάταγε καλά και δεν μπορούσε με τίποτα να ανταγωνιστεί έναν αντίπαλο που ήταν τόσο σοβαρός και διψασμένος για το πρώτο του Wimbledon μετά το 2012!

Ο Κροάτης φλέρταρε με την απόσυρση, αλλά έσφιξε τα δόντια και τελείωσε το ματς δίχως όμως να προβληματίσει ιδιαίτερα τον άνθρωπο-φαινόμενο ο οποίος με ένα τελευταίο καθοριστικό break στο τρίτο σετ πανηγύρισε ένα από τα πιο γλυκά Slams της ζωής του ξεσπώντας σε δάκρυα λίγο αργότερα!
 
Πηγή: tennis.gr

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου