Ξανά στο top5 ο Αχιλλέως για 13η συνεχόμενη χρονιά

Συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί των συνεχόμενων παρουσιών στην κορυφαία πεντάδα των Κυπρίων αθλητών, δίνει το 2016 ο Γιώργος Αχιλλέως. Ο κορυφαίος Κύπριος σκοπευτής θα δώσει το παρών του στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στη Λευκωσία, αφού ψηφίστηκε γι΄ άλλη μια χρονιά από τους αθλητικογράφους ως μέλος της κορυφαίας 5άδας της χρονιάς.
 
Η ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ (125/125), οι τελικοί σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, το αργυρό μετάλλιο (το μοναδικό της Κύπρου) στους νεοσύστατους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, ήταν μερικές από τις επιτυχίες του Αχιλλέως το 2015, που τον έφεραν στην κορυφαία 5άδα.
 
Ο Αχιλλέως θα βραβευτεί για 13η συνεχόμενη χρονιά στην 5άδα, με τον ίδιο να μετράει δύο τίτλους κορυφαίου της χρονιάς, για τις επιτυχίες του το 2007 και το 2010. Οι δεκατρείς συνεχόμενες παρουσίες στην 5άδα αποτελούν -βεβαίως- ρεκόρ, ενώ είναι ένδειξη του υψηλού αθλητικού επιπέδου που βρίσκεται ο σκοπευτής εδώ και μιάμιση δεκαετία, παρά την παρουσία αρκετών σπουδαίων Κυπρίων αθλητών σε αρκετά αγωνίσματα.
 
Μάλιστα, ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως εδώ και σχεδόν μια δεκαετία ο Αχιλλέως όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφαία 5άδα, αλλά παίρνει θέση σταθερά στην πρώτη 3άδα. Η πρώτη φορά που βραβεύτηκε ο Αχιλλέως στη γιορτή της ΕΑΚ ήταν τον Ιανουάριο του 2004, για τις επιτυχίες του τη χρονιά του 2003. Με τη φετινή, θα είναι δεκατρείς συνεχόμενες οι εκδηλώσεις όπου ο σκοπευτής θα πάρει θέση ανάμεσα στους υποψήφιους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς.
 
Ο Γιώργος Αχιλλέως σχολίασε για τη νέα του επιτυχία: «Χάρηκα πολύ μόλις έμαθα την Πρωτοχρονιά τα νέα ότι θα είμαι ξανά στην κορυφαία 5άδα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που οι Κύπριοι αθλητικογράφοι με επιλέγουν και με ψηφίζουν κάθε χρόνο. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκομαι για πάνω από δεκαπέντε χρόνια στο ψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο, αντιθέτως απαιτούνται πολλές θυσίες για να επιτευχθεί αυτό. Έτσι τέτοιες αναγνωρίσεις από ανθρώπους του αθλητισμού μου δίνουν επιπλέον κίνητρο και ώθηση».
 
Η τελετή βραβεύσεων των Αθλητών της Χρονιάς από την ΕΑΚ θεωρείται ως η σημαντικότερη αθλητική εκδήλωση στην Κύπρο, στην οποία δίνουν το παρών τους όλοι οι κορυφαίοι αθλητές, οι ανθρώποι του αθλητισμού αλλά και η πολιτική ηγεσία. Είθισται το βραβείο του κορυφαίου να το παραδίδει στον αθλητή ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ