Με ντέρμπι στη Λεμεσό ξεκινάει η 9η αγωνιστική

Με τον αγώνα Απόλλων - ΑΠΟΕΛ, που θα γίνει την Παρασκευή 8/1 στις 19:00, θα ανοίξει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος". Ο πρωτοπόρος Απόλλωνας υποδέχεται στην έδρα του τον ανεβασμένο ΑΠΟΕΛ, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν διακαώς την επιτυχία για να παραμείνουν όσο πιο ψηλά μπορούν στον βαθμολογικό πίνακα.
 
Η ομάδα της Λεμεσού είναι αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, συγκατοικώντας όμως με την Πετρολίνα ΑΕΚ και τον Κεραυνό, στους 14 βαθμούς. Στην 4η θέση βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ, όπου επίσης συγκατοικεί με την ΕΘΑ, έχοντας 13 βαθμούς.
 
Οι διαφορές λοιπόν που χωρίζουν τις δύο ομάδες είναι πολύ λεπτές, ενώ παράλληλα έχουν και τους ίδιους στόχους στο φετινό πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα στο Λευκόθεο στις 20 Νοεμβρίου, με τους "γαλάζιους" της Λεμεσού να επικρατούν με 76-68.
 
Αυτή δεν ήταν όμως η μοναδική φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στην φετινή περίοδο σε επίσημο αγώνα. Στις 18 Δεκεμβρίου ο ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα εκ νέου, αυτή την φορά για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας, με την ομάδα της Λευκωσίας να επικρατεί αυτή την φορά με 81-73. Και οι δύο ομάδες λοιπόν θα ψάχνουν την δεύτερη τους φετινή επιτυχία κόντρα του αντιπάλου τους, σε ένα μεγάλο ντέρμπι.
 
Στην περίπτωση που οι "γαλαζοκίτρινοι" επικρατήσουν, τότε θα ανέβουν -προσωρινά- στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, όσους θα έχει και ο Απόλλωνας και θα περιμένουν τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που είναι στα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, αν η ομάδα της Λεμεσού επικρατήσει τότε θα αφήσει πίσω τον ΑΠΟΕΛ δύο βαθμούς.
 
Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, με τις διαφορές που χωρίζουν τις ομάδες -κυρίως αυτές που είναι στις πρώτες πέντε θέσεις- να είναι πολύ μικρές. Το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ αναμένεται να είναι συναρπαστικό και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού Cytavision Sports 5 από την συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα της Cytavision, και θα ξεκινήσει στις 19:00. 

Δειτε Επισης

Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή