O AΠΟΕΛ πήρε το ντέρμπι στη Λεμεσό

Την νίκη απέναντι στον Απόλλωνα μέσα στην Λεμεσό πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας με 76-74, στο πλαίσιο της 9ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος". Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση του αθλήματος, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για την νίκη σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εντυπωσιακός. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα με 28-24, ενώ στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι πήραν αυτοί προβάδισμα με 52-46, το οποίο κράτησαν και στην τρίτη περίοδο με το σκορ να φθάνει στο 65-58. Οι "γαλαζοκίτρινοι" πέτυχαν την ανατροπή λίγο πριν το τέλος του αγώνα, φεύγοντας από την Λεμεσό με την μεγάλη νίκη. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χιθ με 23 πόντους (3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασσίστ) ενώ από τον Απόλλωνα ξεχώρισε ο Απλέμπι με 28 πόντους (5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασσίστ).
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Απόλλωνα στο παιχνίδι που κατάφερε να πετύχει αρκετά νωρίς οκτώ πόντους (πέντε ο Άπλεμπι και τρεις ο Μπράσγουελ), με τον ΑΠΟΕΛ να απαντάει με δίποντο του Χιθ. Όμως ο Μακρέι με τρίποντο έφερε την διαφορά στο 11-2, δυόμιση λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και μείωσε σε 11-9 με πέντε πόντους του Ντεμπουά και δύο ελεύθερες βολές από τον Παντούρη, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν άλλους πέντε πόντους, φτάνοντας την διαφορά στο 16-9. Με την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου ο ΑΠΟΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (16-16). Για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ πήραν οι "γαλαζοκίτρινοι" στο 5:40 με το σκορ να είναι στο 19-17 υπέρ τους, όμως ο Απόλλωνας απάντησε με τρίποντο του Άπλεμπι. Με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ο ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά στο σκορ με 28-24.
Ο Απόλλωνας μπήκε και στην δεύτερη περίοδο δυνατά στο παρκέ, όπου με τέσσερις σερί πόντους (δύο ο Μακρέι, δύο ο Απλέμπι) έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία, στο 28-28. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μάλιστα στο 14:40 να πάρουν προβάδισμα ξανά, εννέα πόντων, με το σκορ να είναι στο 39-30. Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο δηλαδή, ο Απόλλωνας σημείωσε 15 πόντους στην δεύτερη περίοδο, έχοντας δεχθεί μόλις δύο. Στα επόμενα λεπτά του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε, καταφέρνοντας να μειώσει την διαφορά σε 44-38. Ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με οκτώ πόντους διαφορά, με το σκορ να είναι στο 50-42. Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε δύο γρήγορα δίποντα μειώνοντας την διαφορά στους τέσσερις πόντους (50-46), όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Μπράσγουελ με λέι απ έφερε το σκορ στο 52-46.
Στην επανάληψη ο αγώνας δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο ημίχρονο. Στο 22:00 το σκορ ήταν στο 54-48, δηλαδή οι δύο ομάδες σημείωσαν από δύο πόντους. Όσο περνούσε η ώρα όμως οι δύο ομάδες ανέβαζαν τον ρυθμό τους. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος σε αυτά τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, καταφέρνοντας να καλύψει την διαφορά που τον χώριζε από τον Απόλλωνα και να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στο 35:36 με το σκορ να είναι στο 58-56 υπέρ των φιλοξενουμένων. Οι γηπεδούχοι στην πορεία ανέβηκαν και κατάφεραν να "γυρίσουν" το παιχνίδι και να πάρουν αυτοί προβάδισμα στο σκορ με 61-58, δύο λεπτά περίπου πριν την λήξη της τρίτης περιόδου, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σκορ έφθασε στο 64-58! Μέχρι και την λήξη της περιόδου οι "γαλάζιοι" της Λεμεσού σημείωσαν ακόμα ένα πόντο, με το σκορ να φθάνει στο 65-58.
Με παρόμοιο ρυθμό συνεχίστηκε και η τέταρτη περίοδος. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά και με τρίποντο του Κούννα έφερε το παιχνίδι στο 65-61, με τους γηπεδούχους να απαντάνε με δύο ελεύθερες βολές του Μέισον. Στην εξέλιξη του αγώνα το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με το σκορ να είναι στο 69-63, έξι λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης.  Στο 36:40 οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στο σκορ στους δύο πόντους (71-69), ενώ ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με 73-71 με τέσσερις πόντους από τον Μπινγκς. Με την ολοκλήρωση του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ πήρε την μεγάλη νίκη με 76-74.
Απόλλωνας (Δημήτρης Παπαδόπουλος): Γεωργίου, Απλέμπι 28 (5), Μακρέι 19 (1), Μπράσγουελ 11 (1), Πιττάκας 5 (1), Ηλιάδης, Μέισον 8, Πετγουέι 3.
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Χιθ 23 (3), Μπινγκς 15 (1), Σιζόπουλος, Κούννας 3 (1), Παντούρης 12 (2), Ράμσεϊ 12, Τέρνερ 1, Ντεμπουά 10 (1).
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-28, 52-46, 65-58, 74-76
 

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης