Eντυπωσιακή η ΕΘΑ επικράτησε με 114-75 της Αναγέννησης

Η ΕΘΑ Έγκωμης ήταν η νικήτρια στον αγώνα που έδωσε το απόγευμα της Κυριακής (10/1) απέναντι στην Αναγέννηση Γερμασόγειας με 114-75. Από τα πρώτα στάδια του αγώνα φάνηκε πως οι γηπεδούχοι θα είχαν το πάνω χέρι στο γήπεδο, κάτι που έγινε από την αρχή και συνεχίστηκε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν το παιχνίδι, δείχνοντας βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τον τελευταίο τους αγώνα στο πρωτάθλημα, χωρίς όμως να μπορέσουν να πετύχουν κάτι στο γήπεδο. Αυτή ήταν η 6η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για την ΕΘΑ, ενώ η Αναγέννηση παραμένει χωρίς νίκη. Κορυφαίος για την ΕΘΑ ήταν ο Γκόλντεν με 27 πόντους (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 8 ασσίστ). Από την Αναγέννηση ξεχώρισε ο Ντούμαρς με 29 πόντους (5 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 5 ασσίστ).
 
Πιο δυνατά μπήκε στο παρκέ η ΕΘΑ που κατάφερε στο πέρασμα ενός λεπτού να σημειώσει τέσσερις πόντους και να προηγηθεί με 4-0. Σιγά-σιγά η Αναγέννηση ανέβαινε, κρατώντας λεπτές τις διαφορές στο σκορ το οποίο ήταν 8-6 στο 3:11 της αναμέτρησης. Η ΕΘΑ όμως ήταν ξανά ανώτερη στην συνέχεια φέρνοντας το σκορ στο 19-8, τέσσερα λεπτά περίπου πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Στα τελευταία στάδια του πρώτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν ξανά, μειώνοντας την διαφορά στους τέσσερις (21-17), με την ΕΘΑ να σημειώνει ένα ακόμα δίποντο πριν την λήξη της περιόδου, με τον Πίαρσον.
 
Με παρόμοιο τρόπο συνεχίστηκε ο αγώνας και στην δεύτερη περίοδο, με την ΕΘΑ να είναι σαφώς πιο ανεβασμένη. Όσο περνούσε η ώρα τόσο και οι γηπεδούχοι ανέβαιναν, καταφέρνοντας στο 16:49 να φέρουν την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στο σκορ στους 22 πόντους (49-27), μετά από ένα σερί 14 πόντων από την ομάδα της Έγκωμης. Με την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιχρόνου η ΕΘΑ ήταν μπροστά στο σκορ με 57-37.
 
Στην επανάληψη η Αναγέννηση Γερμασόγειας ήθελε να μπει δυνατά στο παιχνίδι για να μειώσει την διαφορά των 20 πόντων που την χώριζε από την ΕΘΑ. Όμως η ομάδα της Έγκωμης ήθελε με την σειρά της να διευρύνει τον δείκτη του σκορ, κάτι που θα της έδινε την ευκαιρία για να πετύχει μία μεγάλη νίκη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στα μισά της τρίτης περιόδου να αυξήσουν την διαφορά στον δείκτη του σκορ στους 25 πόντους, με το σκορ να είναι στο 69-44, ενώ με την ολοκλήρωση της περιόδου η ΕΘΑ συνέχισε να προηγείται με  86-56.
 
Η ΕΘΑ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στην τέταρτη, και τελευταία περίοδο του αγώνα. Αφού είχε "καθαρίσει" από πιο πριν τον αγώνα, ανοίγοντας την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στο σκορ, η ομάδα της Έγκωμης συνέχισε χωρίς άγχος στο παιχνίδι προσπαθώντας να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Κάτι που εν τέλει κατάφερε, δημιουργώντας στο τέλος του αγώνα διαφορά 39 πόντων! Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης η ομάδα της Έγκωμης πανηγύρισε την νίκη με τελικό σκορ 114-75.
 
ΕΘΑ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Πηλαβάς, Πακ 17 (3), Γκόλντεν 27 (1), Αναστασιάδης 3 (1), Κάμπερμπατς 22, Παπαμιχαήλ, Πίαρσον 22, Χένρι 20, Χρίστου, Ασαντουριάν, Φραγκέσκου 3.
 
Αναγέννηση Γερμασόγειας (Σταύρος Σταύρου): Θεοδοσίου, Αντωνίου 13, Τάλλαρης 2, Ντούμαρς 29 (5), Τουμπάζος 6, Ζντράβιτς 2, Ενγκλίσκι 15 (4), Κυριάκου, Χαραλάμπους 6, Μβούλα Άλε-Κα 2, Κουσιαντζάς.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 57-37, 86-56, 114-75
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ