Λύγισε και τους Λευκορώσους η ΑΕΚ

Ακόμα μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη πέτυχε η ΑΕΚ που νίκησε μέσα στο "Κίτιον" την Τσμόκι Μινσκ από την Λευκορωσία με 73-68. Η ομάδα της Λάρνακας ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ όμως στην πορεία έκανε την ανατροπή και πήρε προβάδισμα μέχρι και με 24 πόντους, ωστόσο η Τσμόκι ανέβασε στροφές στην τελευταία περίοδο μειώνοντας την διαφορά στους δύο πόντους, ενάμιση λεπτό πριν την λήξη του παιχνιδιού. Οι καλαθοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν ψύχραιμοι ωστόσο, καταφέρνοντας να πάρουν την νίκη. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική επιτυχία για την κυπριακή ομάδα για την φάση των "32" του FIBA Europe Cup, ενώ θα δώσει άλλο ένα εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μπράντον Μπάουμαν που σημείωσε 23 πόντους (6 ριμπάουντ, 3 ασσίστ).
 
Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Τσμόκι Μινσκ που πέτυχε οκτώ σερί πόντους, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στο σκορ. Παρά το αρνητικό ξεκίνημα η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στην συνέχεια, πετυχαίνοντας αρχικά εφτά πόντους και μειώνοντας σε 8-7. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τρίποντο φέρνοντας το ματς στο 11-7. Για πρώτη φορά "κεφάλι" στο σκορ πήρε η ομάδα της Λάρνακας, τέσσερα λεπτά περίπου πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, με 13-12, μετά από έξι πόντους του Μπρέζετς, ενώ στο μεσοδιάστημα η Τσμόκι σημείωσε ένα ακόμα πόντο με ελεύθερη βολή. Η συνέχεια του αγώνα είχε "κιτρινοπράσινο" χρώμα, με την ΑΕΚ να είναι ανώτερη και να σημειώνει άλλους δεκαέξι πόντους, ενώ δέχθηκε μόλις τρεις, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 29-15 υπέρ των γηπεδούχων.
 
Μοιρασμένα ήταν τα πρώτα στάδια της δεύτερης περιόδου με την ΑΕΚ να πετυχαίνει τέσσερις πόντους και να δέχεται πέντε, ενώ η Τσμόκι στη συνέχεια πέτυχε άλλους εφτά πόντους και μείωσε την διαφορά στους έξι (33-27). Η κυπριακή ομάδα απάντησε με τρίποντο από τον Παλάλα και με δίποντο από τον Τρισόκκα, δίνοντας ξανά διαφορά έντεκα πόντων στον αγώνα, πέντε λεπτά περίπου πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Το τελευταίο δίλεπτο της περιόδου άνηκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ που σημείωσε εννέα πόντους, και δέχθηκε μόλις δύο. Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ παρέμεινε μπροστά στο σκορ με 49-35, διατηρώντας την διαφορά 14 πόντων που δημιούργησε στην πρώτη περίοδο. Το δεύτερο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του εξαιρετικού στο παιχνίδι μέχρι εκείνη την στιγμή, Πρίμοζ Μπρέζετς, λόγω τραυματισμού.
 
Η ΑΕΚ ήθελε να "καθαρίσει" το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, και να μην αφήσει την Τσμόκι να μπει δυνατά και να μειώσει την διαφορά στο σκορ. Έτσι ξεκίνησε δυνατά  στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας δύο δίποντα με τους Τρισόκκα και Μπάουμαν, με το σκορ να οδηγείται στο 53-35.  Η ομάδα της Λάρνακας είχε το "πάνω χέρι" στο παιχνίδι και στην συνέχεια, καταφέρνοντας να αυξήσει την διαφορά στους 24 πόντους, περίπου τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, με το σκορ να είναι στο 61-37. Οι φιλοξενούμενοι όμως σημείωσαν εφτά πόντους και δέχθηκαν δύο στην συνέχεια, με το σκορ να φτάνει στο 63-46.
 
Με έξι σερί πόντους ξεκίνησε το παιχνίδι η Τσμόκι στην τέταρτη περίοδο, μειώνοντας την διαφορά στο σκορ στους έντεκα πόντους (63-52). Η ΑΕΚ συνέχισε να δυσκολεύεται να σημειώσει κάποιο πόντο, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στην Τσμόκι να πετύχει άλλους τέσσερις πόντους και να μειώσει την διαφορά στους εφτά, με το σκορ να είναι στο 63-56 έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Η ομάδα της Λάρνακας σημείωσε το πρώτο της καλάθι στο 35:30 της αναμέτρησης με τον Μπάουμαν, που έφερε την διαφορά στο σκορ στους εννέα (65-56). Στην συνέχεια η Τσμόκι μείωσε επικίνδυνα την διαφορά, με το σκορ αν είναι στο 65-62, όμως ο Μακφάντεν με τρίποντο έφερε την διαφορά στο σκορ στους έξι (68-62), λιγότερο από τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την διαφορά στους δύο πόντους (70-68), όμως ο Μπάουμαν απάντησε με δίποντο δίνοντας ξανά διαφορά τεσσάρων πόντων (72-68) ένα λεπτό πριν την λήξη του παιχνιδιού. Τελικά οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλο ένα πόντο με ελεύθερη βολή του Μασκφάντεν, παίρνοντας την μεγάλη νίκη με 73-68.
 
ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας 7 (1), Μπράουν, Μπρέζετς 6, Κοιλαράς, Πέτροβιτς 10, Μακφάντεν 14 (3), Γκαρσία, Τρισόκκας 9, Μπάουμαν 23, Παντελή 4.
 
Τσμόκι Μινσκ (Αντρέι Κριβόνος): Χίλιαρντ 11 (2), Γκρέι 12 (1), Μάρας 6, Ουλιάνκο 9 (3), Μίρκοβιτς 7 (1), Λάσκεβιτς 7, Σεμιανίουκ 6, Λιούτιχ 9, Κουντραουτσάου 1.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-15, 49-35, 63-46, 73-68
 

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»