Τζόκοβιτς: "Με προσέγγισαν για στημένο ματς"

Σοκ προκαλεί στον κόσμο του τένις η αποκάλυψη για ενδείξεις στημένων ματς σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Wimbledon, με την εμπλοκή 16 αθλητών από το top-50 κατά την περασμένη δεκαετία. Οι αποκαλύψεις των BBC και BuzzFeed κυκλοφόρησαν λίγες ώρες μετά την έναρξη του πρώτου Grand Slam της σεζόν, το οποίο διεξάγεται στη Μέλβουρνη. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον κορυφαίο στο χώρο του αθλήματος, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τον προσέγγισαν για στημένο ματς έναντι 200.000 ευρώ το 2006, καθώς και την άμεση απόρριψή του. Ο Σέρβος χαρακτήρισε, "έγκλημα για το άθλημα" την εν λόγω υπόθεση.
Συγκεκριμένα ο Τζόκοβιτς προσεγγίστηκε για να χάσει στον πρώτο γύρο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και προτίμησε να μη συμμετάσχει.

"Δεν με προσέγγισαν απευθείας. Με προσέγγισαν μέσω ανθρώπων που δούλευαν μαζί μου εκείνο το διάστημα, οι οποίοι ήταν στην ομάδα μου. Κάποιος μπορεί να το αποκαλέσει ευκαιρία. Για μένα είναι πράξη αντιαθλητική, ένα έγκλημα στο άθλημα, ειλικρινά. Δεν το στηρίζω. Νομίζω ότι δεν υπάρχει χώρος γι' αυτό σε κανένα άθλημα, ειδικά στο τένις. Ευτυχώς για μένα, δεν χρειάστηκε να εμπλακώ σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Βεβαίως, το απορρίψαμε απευθείας.

 Ούτε καν έφθασε σε εμένα, ο τύπος που προσπαθούσε να μιλήσει μαζί μου, δεν το έκανε απευθείας. Τίποτε περισσότερο, από αυτό. Δυστυχώς υπήρχαν εκείνες τις ημέρες φήμες, συζητήσεις, άνθρωποι που περιτριγύριζαν. Εξετάστηκαν. Τα τελευταία έξι, επτά χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Άκουσα για την ιστορία, διάβασα ότι υπήρχαν δύο αθλητές οι οποίοι δεν είναι ενεργοί, για ένα ματς που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια (για το ματς του Νικολάι Νταβιντένκο με τον Μαρτίν Βασάγιο Αργκουέγιο)", υποστήριξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.  

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League