Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των ομίλων της Κύπρου

Στο Μόναχο της Γερμανίας βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Γενικός Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Άθως Αντωνίου, ο οποίος εκπροσώπησε την Ομοσπονδία στις κληρώσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων της FIBA. Θυμίζουμε πως η Κύπρος συμμετείχε στην κλήρωση για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2017, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (22/1) καθώς και στις κατηγορίες Ανδρών Κ18 και Κ16 και στις Γυναίκες Κ16.

Η Εθνική Κύπρου κληρώθηκε στον Α’ όμιλο μαζί με το Βέλγιο, την Ισλανδία και την Ελβετία, με τους αγώνες να προγραμματίζονται να γίνουν μεταξύ 31 Αυγούστου και 17 Σεπτεμβρίου 2016.  Στην κατηγορία Ανδρών Κ16, όπου το Ευρωπαϊκό θα διεξαχθεί στην Κύπρο μεταξύ 14 και 24 Ιουλίου, θα συμμετέχει στον Α’ όμιλο μαζί με Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν, Ουαλία και Σαν Μαρίνο. Η αντίστοιχη Εθνική ομάδα των Γυναικών  θα συμμετέχει επίσης στον Α’ όμιλο του Ευρωπαϊκού που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία μεταξύ 5 και 14 Αυγούστου, μαζί με την Εσθονία, Σλοβενία, Ισραήλ, Ολλανδία και Αυστρία.
 
Η τρίτη Εθνική ομάδα της Κύπρου που θα συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ανδρών Κ18 που θα αγωνιστούν στα Σκόπια μεταξύ 29 Ιουλίου και 7 Αυγούστου, στον Α’ όμιλο μαζί με Βουλγαρία,  Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πολωνία και Σκόπια. Παράλληλα υπήρξε συνάντηση με την αρμόδια επιτροπή της FIBA, για θέματα που αφορούσαν την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Κ16 Γ’ Κατηγορίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Κύπρο.
 
Ο κ. Αντωνίου μίλησε στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε με την FIBA, η οποία αφορούσε την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και για τις κληρώσεις των Εθνικών μας ομάδων.
 
«Ξέραμε από πριν ότι ανεξαρτήτως κλήρωσης για την Εθνική Ανδρών για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017, θα ήμασταν το αουτσάιντερ του ομίλου. Το Βέλγιο είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και φαβορί στον όμιλο, με αρκετούς καλαθοσφαιριστές του να αγωνίζονται σε Ισπανία και Ελλάδα. Η Ισλανδία όπως και το Βέλγιο, αγωνίστηκε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ. H Ελβετία θεωρείται μια χώρα μεσαίας δυναμικότητας.
Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι θα παλέψουμε τις πιθανότητες μας στους έξι αγώνες του ομίλου και είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά που θα κληθούν στην Εθνική ομάδα, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, με στόχο όπως έχει ήδη αναφέρει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων κ. Χάρης Νικολάου, να μαζέψουμε τους περισσότερους δυνατό βαθμούς και θα δούμε στο τέλος εάν είναι αρκετοί ή όχι.  Η παρουσία του κόσμου τον Σεπτέμβριο στα τρία εντός έδρας παιχνίδια και ο ενθουσιασμός που μπορεί να μεταδώσει στους διεθνείς μας, είναι πολύ καθοριστική σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις. 
 
Για τις μικρές ηλικίες θα συμμετάσχουμε φέτος στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κ16 Ανδρών και Γυναικών και κ18 Ανδρών. Στο κ16 Ανδρών, που διοργανώνεται στην Κύπρο, θέλουμε την πρώτη θέση για να ανεβούμε βαθμολογικά στην πιο πάνω κατηγορία. Τέλος, στα πρωταθλήματα κ16 Γυναικών και κ18 Ανδρών, στόχος είναι να μαζέψουμε εμπειρίες και να είμαστε ανταγωνιστικοί στους αγώνες με τις άλλες Εθνικές ομάδες, μαζεύοντας όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς, τουλάχιστον με τις ομάδες κοντά στην δυναμικότητα μας. 
 
Έγινε επίσης μετά το τέλος των κληρώσεων μία εποικοδομητική συνάντηση με την FIBA, η οποία μας παρουσίασε τα προαπαιτούμενα που χρειάζονται για την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα μας μεταξύ 17 και 24 Ιουλίου. Θεωρώ ότι η διοργάνωση αποτελεί πρόκληση για την Ομοσπονδία τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο».
 

Δειτε Επισης

Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές