Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Ιταλία

Στην ιταλική πόλη Βαρέζε βρίσκεται η αποστολή της Πετρολίνα ΑΕΚ για την αναμέτρηση κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 5ης Αγωνιστικής της φάσης των «32» του FIBA Europe Cup, με το παιχνίδι να διεξάγεται την Τετάρτη (27/11) στις 21:30 ώρα Κύπρου. Η ομάδα της Λάρνακας έχει δύο σενάρια μπροστά της, τα οποία μπορούν να της δώσουν την πρόκριση στους «16» του θεσμού.
 
To πρώτο σενάριο αφορά νίκη κόντρα στην Βαρέζε, ενώ το δεύτερο σενάριο δεν εναπόκειται στην ΑΕΚ, αλλά στον άλλο αγώνα του ομίλου, στον οποίο η Μάγκνοφιτ Γκάσινγκ θα υποδεχτεί στην Αυστρία την Τσμόκι-Μινσκ. Εάν οι αυστριακοί επικρατήσουν στο παιχνίδι, τότε η ΑΕΚ -άσχετα με το αποτέλεσμα που θα φέρει απέναντι στη Βαρέζε- θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.
 
Σε περίπτωση ήττας της ΑΕΚ και νίκης της Τσμόκι-Μινσκ, η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στην Λευκορωσία στον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα που θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα. Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Τσμόκι με 73-68.
 
Όσο αφορά το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Βαρέζε η ΑΕΚ είχε νικήσει με 65-61. Στην βαθμολογία αυτή τη στιγμή η κυπριακή ομάδα και οι ιταλοί μετρούν από επτά βαθμούς, ενώ η Τσμόκι-Μινσκ και η Μάγκνοφιτ Γκάσινγκ είναι στους πέντε βαθμούς.
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Λίνος Γαβριήλ δεν υπολογίζει τον Πρίμοζ Μπρέζετς ο οποίος είναι τραυματίας. Την θέση του θα πάρει ο νεοαποκτηθείς Σι Τζέι Λέσλι, που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κόντρα στην Βαρέζε, ενισχύοντας την προσπάθεια της Λαρνακιώτικης ομάδας για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
 
Πρόβλημα τραυματισμού στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, κόντρα στην Καπάτσος Ομόνοια, απεκόμισε ο Παναγιώτης Τρισόκκας, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να είναι απόλυτα έτοιμος και να βοηθήσει την ομάδα του στο δύσκολο αυτό παιχνίδι. Επιστροφή στην δράση και για τον Τόμισλαβ Πέτροβιτς, που έμεινε εκτός κόντρα στην Ομόνοια.
 
Κανονικά θα αγωνιστούν και οι Ιάκωβος Παντελή και Γιώργος Παλάλας, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο www.basketball.org.cy. 
 

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη