Υπόκλιση στον κορυφαίο

Ένας διαστημικός Νόβακ Τζόκοβιτς ανάγκασε το Βασιλιά του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ να υποκλιθεί στο τενιστικό του μεγαλείο κερδίζοντας τον Ελβετό μαέστρο στα τέσσερα σετ, για την πρόκριση στον 6ο τελικό του στο Australian Open! 

Μια νίκη μακριά πριν γράψει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην καριέρα του του...

Ο υπέροχος Νόβακ Τζόκοβιτς, κατάφερε να περιορίσει την αντεπίθεση του Ρότζερ Φέντερερ και την Κυριακή θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ κατακτήσεων του Ρόι Έμερσον στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, διεκδικώντας τον 6ο του τίτλο στη Μελβούρνη.

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, έκανε δύο μαγικά πρώτα σετ και στη συνέχεια κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσιμες στιγμές, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 6-1, 6-2, 3-6, 6-3 επί του Ρότζερ Φέντερερ, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 23-22, όπως έκανε λίγες εβδομάδες νωρίτερα και κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ (24-23).

Έτσι, ο 28χρονος Σέρβος θα αγωνιστεί στον 19ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, διεκδικώντας το 11ο Major με το οποίο θα συνεχίσει το πρέσινγκ στους δύο "αιωνίους", στον Ράφαελ Ναδάλ που έχει 14 και στον Ρότζερ Φέντερερ με 17 GS.

Ο Νόλε έκανε δύο εκπληκτικά σετ, παρόμοια με εκείνα κόντρα στον Ναδάλ στον τελικό του Qatar Open στο ξεκίνημα της σεζόν.

Κυριολεκτικά, ο Σέρβος ήταν καταιγιστικός, παίζοντας αψεγάδιαστο τένις την ίδια στιγμή που ο Φέντερερ μπήκε φοβισμένος στη Rod Laver Arena, έχοντας πολλά αβίαστα, συγχυσμένες επιλογές και το παιχνίδι του χαρακτηρίστηκε από έλλειψη αυτοπεποίθησης και σιγουριάς.

Ο Τζόκοβιτς μπήκε φοβερά στον πρώτο ημιτελικό και παίζοντας με βάθος, άψογες τοποθετήσεις και γρήγορο τένις, χρειάστηκε μόλις 22 λεπτά για να πάρει προβάδισμα με 6-1 στα σετ!

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο κομμάτι, με τον Νόλε να κυριαρχεί στο σερβίς του και να είναι απειλητικός σχεδόν σε κάθε service game του αντιπάλου του, χωρίς ο Φέντερερ να μπορεί να αντιδράσει.

Έτσι, με δύο ακόμη breaks ο Τζόκοβιτς έφτασε στο 6-2, κάνοντας το 2-0 στα σετ σε μόλις 54 λεπτά!

Το forehand του Τζόκοβιτς έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον Φέντερερ, με τον Σέρβο να ανοίγει εξαιρετικά το γήπεδο και να δημιουργεί πολύ καλές προϋποθέσεις στους πόντους.

Στο 3ο σετ ο 34χρονος Ελβετός στάθηκε πιο ανταγωνιστικά, κατάφερε να κερδίσει περισσότερους πόντους στο σερβίς του και να εκμεταλλευτεί τις πρώτες του ευκαιρίες για break, όταν πέτυχε το πρώτο του break στο 6ο game (4-2). Ο Φέντερερ κατάφερε να κλείσει το σετ και να μειώσει σε 2-1, μέσα σε αποθέωση στη Rod Laver Arena.

Mε indoor συνθήκες στη Rod Laver Arena λόγω της βροχής, οι δύο άνδρες πήγαιναν χέρι-χέρι στο 4ο σετ, μέχρι που ο Τζόκοβιτς ανέβασε την απόδοσή του εκεί που χρειαζόταν πιο πολύ.

Στην πρώτη του ευκαιρία για break, ο Σέρβος τιμώρησε τη σύγχυση του Φέντερερ και κάνοντας στο break στο 8ο game (5-3), στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα.

"Έχω παίξει τόσες πολλές φορές μαζί τους. Ο Ρότζερ και ο Ράφα με έχουν κάνει καλύτερο τενίστα. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω σε αυτή τη θέση" είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς αμέσως μετά.

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης