Γαλαζοκίτρινο το ντέρμπι της Λευκωσίας

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής στο Λευκωσιάτικο ντέρμπι κόντρα στην Καπάτσος Ομόνοια με 78-68 σε παιχνίδι που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (29/1) στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία". Οι "γαλαζοκίτρινοι" δυσκολεύτηκαν, αφού με την ολοκλήρωση των πρώτων τριών δεκαλέπτων βρίσκονταν πίσω στο σκορ, όμως στη τελευταία περίοδο ήταν καλύτεροι και πήραν την νίκη. Μετά την επιτυχία αυτή ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τους 20 βαθμούς στο πρωτάθλημα και έπιασε στην πρώτη θέση τους Κεραυνό και Πετρολίνα ΑΕΚ, που όμως έχουν αγώνα λιγότερο. Η Ομόνοια για ακόμα μία φορά είχε πολύ καλή εικόνα στο παρκέ, όμως δεν μπόρεσε να φύγει με την νίκη. Αυτή ήταν η 11η ήττα για τους "πράσινους" στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπιγκς με 23 πόντους (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 1 ασσίστ) ενώ από την Ομόνοια ξεχώρισε ο Μάνιγκατ με 21 πόντοςυ (5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε και δημιούργησε διαφορά τεσσάρων πόντων στο 4:40 του αγώνα (7-3) όμως η Ομόνοια με τρίποντο του Μάνιγκατ δεκαπέντε δευτερόλεπτα αργότερα μείωσε σε 7-6. Οι διαφορές στο σκορ παρέμειναν πολύ λεπτές με τους "πράσινους" να παίρνουν προβάδισμα με 12-11, τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν διαφορά τεσσάρων πόντων στο 8:04 με το σκορ να είναι στο 17-13. Το τελευταίο καλάθι του δεκαλέπτου ήταν υπέρ του ΑΠΟΕΛ με τον Ράμσεϊ, με το σκορ να φθάνει στο 17-15.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της Ομόνοιας στην δεύτερη περίοδο, που πέτυχε πέντε πόντους και δέχθηκε δύο στα πρώτα δυόμιση λεπτά, με το σκορ να οδηγείται στο 22-17 υπέρ των "πρασίνων", ενώ ο Μάνιγκατ με ένα τρίποντο στο 14:52 έφερε την διαφορά στους οκτώ (25-17). Οι "γαλαζοκίτρινοι" απάντησαν με δύο τρίποντα του Χιθ, μειώνοντας την διαφορά στους δύο πόντους (25-23). Ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου ήταν μπροστά στο σκορ με 30-27, ενώ με το τέλος της περιόδου η Ομόνοια αύξησε κατά δύο ακόμα πόντους την διαφορά της στο σκορ που έφθασε στο 32-28.

Αρκετά καλά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια που με την πάροδο τριών λεπτών στην τρίτη περίοδο ήταν μπροστά στο σκορ με έξι πόντους διαφορά (42-36), όμως οι "γαλαζοκίτρινοι" με ένα σερί έντεκα πόντων (έξι ο Παντούρης, πέντε ο Μπίγκς) έφεραν το σκορ στο 47-42 υπέρ τους. Οι "πράσινοι" όμως αντέδρασαν, και δεν άφησαν τον ΑΠΟΕΛ να αυξήσει την διαφορά, καταφέρνοντας να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 28:25 με το σκορ να φθάνει στο 49-49. Με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου η Ομόνοια ήταν ξανά μπροστά στο σκορ με 54-53.

Με τρίποντο του Ντεμπουά ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ, παίρνοντας έτσι προβάδισμα με 56-54. Με την συμπλήρωση τριών λεπτών οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 58-57, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από ένα δίποντο στο επόμενο λεπτό (60-59). Στην εξέλιξη του αγώνα είχαμε λεπτές διαφορές στο σκορ, με τον ΑΠΟΕΛ να καταφέρνει να προηγηθεί με πέντε πόντους στο 37:25 με το σκορ να είναι στο 71-66. Με την ολοκλήρωση του αγώνα οι "γαλαζοκίτρινοι" πανηγύρισαν την νίκη με τελικό σκορ 78-68.

Καπάτσος Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος): Παπακώστας 2, Μάνιγκατ 21 (5), Γουάτσον 12 (3), Ρόμπινσον 10 (2), Νουαουκόνι 11 (1), Τζαμάρ 12 (1).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Χιθ 14 (4), Μπιγκς 23 (1), Σιζόπουλος 6 (1), Κούνας 6, Παντούρης 6 (2), Ράμσεϊ 12, Τέρνερ 2, Ντεμπουά 9 (1).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 32-28, 54-53, 68-78  

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου