Ο Παναθηναϊκός πήγε για... περίπατο, ο Ολυμπιακός τον έκανε!

Τα αντανακλαστικά του Ολυμπιακού δούλεψαν ιδανικά και θα έχουμε για δεύτερη σερί σεζόν Game 5 στους τελικούς. Ο Παναθηναϊκός δεν θύμισε την ομάδα των δύο προηγούμενων τελικών κι αυτό έφερε τη νίκη των «ερυθρολεύκων» που κατάφεραν να αποφύγουν το... έμφραγμα της τρίτης περιόδου και στη συνέχεια να χτίσουν και μία μεγάλη διαφορά. Πλέον, οι δυο ομάδες θα παίξουν τα «ρέστα» τους στο 5ο παιχνίδι του ΟΑΚΑ την Κυριακή (17/6, 19:00).

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με τον Ολυμπιακό (20π., 5ριμπ.), ο Γιώργος Πρίντεζης βρήκε τον καλό του εαυτό και οι Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση για να γεμίσει το ερυθρόλευκο «ντεπόζιτο». Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά μακριά από καλά στάνταρ και πήρε πράγματα κυρίως από Λοτζέσκι-Τζέιμς που του επέτρεψαν να πλησιάσει στην τρίτη περίοδο χωρίς όμως να αποδεικνύεται εφικτή μία ολική ανατροπή.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σημείο αναφοράς τον «φρέσκο» Πρίντεζη (6π. για το 8-3), που έδωσε τη σκυτάλη στον Παπανικολάου που διαμόρφωσε το +7 (16-9, στο 6'). Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν είχε βρει ρυθμό στην επίθεσή του, ενώ ήταν κι άστοχος από τη γραμμή των βολών (4/9 στο 10'). Ο Ρόμπερτς ευστόχησε σε δύο τρίποντα για το «διψηφιο» 27-16 πριν το δεκάλεπτο κλείσει με σκορ 28-19.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν γεμάτο... φάουλ. Στη μεγαλύτερη διάρκειά του, οι δυο ομάδες σκόραραν κυρίως με βολές. Σπανούλης-Πρίντεζης πατούσαν καλά στο παρκέ (38-26, στο 15'), την ώρα ομως που ο Καλάθης είχε τις απαντήσεις με προσωπικές φάσεις μειώνοντας στο -8 (44-36). Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΜακΛιν να σκοράρει για το 48-36 και τους «αιώνιους» να έχουν εκτελέσει αθροιστικά 44 βολές (27 οι γηπεδούχοι, 17 οι φιλοξενούμενοι). Άστοχες ήταν οι ομάδες πίσω από τα 6.75 με 3/10 για τον Ολυμπιακό και 1/8 για τον Παναθηναϊκό.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, η εικόνα άλλαξε ριζικά, αφού ο «καυτός» Λοτζέσκι έβαλε τρία τρίποντα και ο Τζέιμς προσέθεσε ακόμη ένα για το 53-50. Ο Μάντζαρης έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό με τον ίδιο τρόπο, ενώ Τζέιμς και Στρέλνιεκς... αντάλλαξαν νέα τρίποντα στον σχετικό «καταιγισμό» για το 60-55 στο 27'. Ο Αμερικανός κράτησε κοντά το «τριφύλλι» (65-62), όταν οι Καλάθης και Λοτζέσκι πήγαν στον πάγκο με τέσσσερα φάουλ, αλλά ο Ρόμπερτς εξασφάλισε ένα +7 (71-64) για το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τρίποντο του Ρίβερς ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε καλά αντανακλαστικά και διατήρησε την απόστασή του (77-69, στο 33'). Λίγο αργότερα, σε μία επίθεση που έμοιαζε... σκοτωμένη, ο Ρόμπερτς βρήκε τρίποντο για διψήφια διαφορά κι ακολούθησε τεχνική ποινή στον πάγκο των φιλοξενουμένων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί (86-71, στο 35') και τελικά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος (92-76).

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 48-36, 71-64, 92-76

Ο MVP: Για πολύ καιρό ο Ολυμπιακός τον... έψαχνε και σήμερα εμφανίστηκε εντυπωσιακά. Ο Τζαμέλ ΜακΛιν κυριάρχησε κοντά στα καλάθια και είχε 20 πόντους και 5 ριμπάουντ οδηγώντας την ομάδα του. Χτύπησαν σε καίρια σημεία οι Ρόμπερτς (16π.) και Στρέλνιεκς (11π.).

Ο Σκληρός: Εμφάνιση που θύμισε τον πραγματικό του εαυτό από τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο «Πριντ» ήταν εκτός ρυθμού στα προηγούμενα ματς, αλλά στο Game 4 ήταν πολύ ανεβασμένος και τέλειωσε το ματς με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ματ Λοτζέσκι (16π., 4/6 3π.), αλλά φορτώθηκε με 4 φάουλ νωρίς.

Η Στιγμή: Τα αντανακλαστικά που έδειξε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν ο Ρίβερς έβαλε τρίποντο για το 71-67. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν σωστά κυρίως με Στρέλνιεκς και ΜακΛιν, ενώ ο Ρόμπερτς έβαλε το δύσκολο τρίποντο-μαχαιριά για το 82-71. 

Η Γκέλα: Η συνολική παρουσία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, με εξαίρεση το ξέσπασμα της τρίτης περιόδου, θύμιζε περισσότερο... περίπατο παρά ένα ματς τίτλου.

Η Διαιτησία: Η χειρότερη διαιτησία και των τεσσάρων πρώτων τελικών, ξεπέρασε και αυτή του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Σφυρίγματα άλλα αντί άλλων, βολές επί βολών, ο πειθαρχικός έλεγχος πήγε περίπατο. Μίνιμουμ 15 λάθος calls, τα περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ήταν λάθος τα φάουλ σε Λοτζέσκι (3ο και 4ο), Καλάθη (4ο) που τους έβγαλαν από το παιχνίδι.

Η Εξέδρα: «Πρωτοφανής» εικόνα στο ΣΕΦ για τα δεδομένα ενός τελικού, αφού λίγο πριν το τζάμπολ υπήρχαν μόλις 5.000-6.000 οπαδοί στις εξέδρες. Στην πορεία, πάντως, η παρουσία του κοινού έγινε πιο «πυκνή». Σοβαρά επεισόδια έξω από το γήπεδο πριν από το τζάμπολ του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού