Επιστρέφει ο απόλυτος τριαθλητικός αγώνας υπεραντοχής

Από τα Δημοτικά Μπάνια Πάφου θα ξεκινήσει ο απόλυτος αγώνας υπεραντοχής, το O3 Olympus Man 2018, για να καταλήξει στη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στο Τρόοδος. Ο αγώνας τριάθλου διεξάγεται για τέταρτο συνεχόμενο έτος, στις 17 Νοεμβρίου 2018 και οι εγγραφές είναι ήδη ανοικτές για τους επίδοξους κατακτητές του Ολύμπου.
 
Ο αγώνας Ο3 Olympus Man κατατάσσεται στην κατηγορία Half distance ή Ultra-Triathlon και είναι ο δυσκολότερος και πιο απαιτητικός αγώνας τριάθλου που διεξάγεται στην Κύπρο. Παρόμοιοι αγώνες, με τόσο ψηλό βαθμό δυσκολίας διεξάγονται μόνο στην Ευρώπη και είναι πολύ λίγοι. Οι συμμετέχοντες - υπαραθλητές καλούνται να διανύσουν μία απόσταση 109.6 χιλιομέτρων, έχοντας ως αφετηρία τα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου και ολοκληρώνοντας την προσπάθεια τους στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στο Τρόοδος.
 
Διαδρομές και κατηγορίες
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 1.9χλμ κολύμβηση, ακολούθως 86χλμ ποδηλασίας προς το Τρόοδος με συνολική ανάβαση 2.600μ ενώ μετά οι συμμετέχοντες πρέπει να τρέξουν μισό μαραθώνιο -21χλμ – στα υπέροχα μονοπάτια της φύσης για να καταλήξουν στο ψηλότερο σημείο της Κύπρου. Οι υπεραθλητές θα διανύσουν όλα αυτά τα χιλιόμετρα απολαμβάνοντας παράλληλα και τα μαγευτικά τοπία που προσφέρει η Κυπριακή φύση.
 
Σε δύο κατηγορίες θα χωριστούν οι Άνδρες και οι Γυναίκες που θα συμμετέχουν στον απόλυτο αγώνα υπεραντοχής. Η κατηγορία Sport απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες από 18 έως 39 ετών και η κατηγορία Masters σε άτομα από 40 ετών και πάνω. Υπάρχει και κατηγορία για ομάδες των δύο η τριών αθλητών.
 
Ο αγώνας O3 Olympus Man είναι μία διοργάνωση της Activate Cyprus Events.Tours.Holidays με την υποστήριξη του Troodos Hotel. Τον αγώνα στηρίζουν επίσης η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους (ΑΝΕΤ) και η Bolse Vita.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα www.activatecyprus.com και στη σελίδα www.facebook.com/olympusmancy.
 

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ