Κούνας: «Πλέον είμαι στην ΑΕΚ και θα δώσω τα πάντα»

Αποτέλεσε ίσως την πιο πολυσυζητημένη μετακίνηση του καλοκαιριού στον κυπριακό μπασκετικό κόσμο. Ο λόγος για τον Βασίλη Κούνα, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει τον ΑΠΟΕΛ για χάρη της ΑΕΚ μετά από έξι συναπτά χρόνια παρουσίας στους «γαλαζοκίτρινους».

Η ιστοσελίδα μας omada.com.cy επικοινώνησε με τον διεθνή καλαθοσφαιριστή, επί ευκαιρίας της διεξαγωγής του Σούπερ Καπ Κύπρου μεταξύ ΑΕΚ και ΕΘΑ.

Ο άλλοτε αρχηγός του ΑΠΟΕΛ αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα που πραγματοποιεί στην καριέρα του με την ομάδα της Λάρνακας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την πρώην ομάδα του για όλα όσα του προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δηλώσεις του Κύπριου καλαθοσφαιριστή:

Πώς βλέπεις τον αγώνα του Σούπερ Καπ απέναντι στην ΕΘΑ; «Πρόκειται για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, σίγουρα κάθε τίτλος είναι σημαντικός. Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και ελπίζω να φανούμε αντάξιοι για να μας δώσει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος».

Πόσο ανταγωνιστικό θεωρείς ότι θα είναι το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς; «Θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό με οκτώ ομάδες, πιστεύω κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει μέσα στην έδρα του αντιπάλου. Θα ήταν επίσης ευχής έργο να έχουμε ένα πρωτάθλημα δέκα ομάδων. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες που δεν είναι μέσα στην πρώτη κατηγορία. Πιστεύω αν υπήρχαν αυτές οι ομάδες θα γινόταν ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Το καλοκαίρι αποφάσισες να αποχωρήσεις από τον ΑΠΟΕΛ μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια. Ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; «Σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στην καριέρα μου. Νιώθω περήφανος που ήμουν μέρος αυτού του ένδοξου σωματείου, πήρα χαρές και λύπες, ίσως θέλαμε και οι δύο μια αλλαγή. Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές, αν είναι σωστή ή λάθος θα το δούμε στην πορεία. Πλέον είμαι παίκτης της ΑΕΚ και θα δώσω τα πάντα για να εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της».

Ποιοι οι στόχοι σου στο νέο ξεκίνημα με την ΑΕΚ; «Οι προσωπικοί στόχοι συμβαδίζουν με τους ομαδικούς, η ομάδα θέλω να πηγαίνει καλά και να κερδίζει τίτλους και από εκεί και πέρα εάν συνδυάζονται και με καλή παρουσία δική μου είναι διπλή χαρά για εμένα. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και να βρούμε τον τρόπο να κατακτήσουμε κάθε τίτλο».

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο ανανέωσης, αφού έρχονται νεαρά παιδιά για να αντικαταστήσουν κάποιους πιο μεγάλους. Πιστεύω ότι θέλουμε χρόνο και στήριξη για να πάρουν τα παιδιά αυτές τις εμπειρίες, και εμείς με τη σειρά μας να τους βοηθήσουμε να πάρουν τη σκυτάλη από εμάς για να μπορούμε να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες επιτυχίες».

Ο 33χρονος καλαθοσφαιριστής καταλήγοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα, όχι μόνο σε όσους ασχολούνται με το μπάσκετ, αλλά και με τον αθλητισμό γενικότερα:

«Πάνω απ’ όλα υγεία, αυτό που θα ήθελα να πω είναι να βλέπουμε τον αθλητισμό ως υγεία και ως ευχαρίστηση για να μας γεμίζει ακόμα περισσότερο».

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού