«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι

«Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής με τη Νέα Σαλαμίνα να αποδρά με σπουδαίο διπλό από το «Λευκόθεο» κερδίζοντας το ΑΠΟΕΛ με 3-1 σετ. Η ομάδα του Μπρουκς ήταν καλύτερη και κέρδισε τους «γαλαζοκίτρινους» που έχασαν σε καθοριστικά σημεία τον αγώνα.

Δυνατό το ξεκίνημα και των δυο ομάδων με τη Νέα Σαλαμίνα ελαφρώς καλύτερη να έχει ελαφρύ προβάδισμα (05-07, 06-08). H Νέα Σαλαμίνα ήταν καλύτερη και ξέφυγε 09-14. Παρά τις προσπάθειες του Ράμα οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν το προβάδισμα ενώ με τον Σιαπάνη ξέφυγαν με 16-20. Το ΑΠΟΕΛ πίεσε, αλλά η ομάδα του Μπρουκς κατάφερε να επιβληθεί κερδίζοντας με 20-25 και προηγήθηκε 0-1

Mε εκπληκτικό τον Σωτήρη Σιαπάνη στο σέρβις η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε 04-08 στο πρώτο τεχνικό τάιμ -άουτ.Η Νέα Σαλαμίνα υπερισχούσε και στο φιλέ με συνέπεια να διατηρήσει το προβάδισμα ασφαλείας με πολύ καλό τον Κορνιένκο. Το ΑΠΟΕΛ με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να προηγηθεί 19-14 σε καίριο σημείο αφού βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς.  Οι «γαλαζοκίτρινοι» έλεγξαν τον αγώνα και ισοφάρισαν το ντέρμπι.

Οι δυο ομάδες στο τρίτο σετ ήταν ισοδύναμες με τη Νέα Σαλαμίνα να κατορθώνει αποσπάται με δυο πόντους 04-06 και στη συνέχεια με καρφί του Παφίτη ξέφυγε 05-09.  Το ΑΠΟΕΛ ανασυντάχθηκε εκ νέου και μείωσε σε 11-12 αφού μπήκε στον αγώνα και ο Γεωργίου. Η Νέα Σαλαμίνα όμως ξέφυγε 15-20 για να κερδίζει 20-25 και να προηγηθεί 1-2 σετ.

Στο τέταρτο σετ ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι με τη Νέα Σαλαμίνα να ξεφεύγει το ΑΠΟΕΛ να απσντά, αλλά τους «ερυθρόλευκους» να προσπερνούν 19-21 για να πάρουν το σετ  με 22-25 και τον αγώνα με 1-3 σετ.

ΑΠΟΕΛ(Λ. ΛΟΙΖΟΥ):Κασαμπαλής, Χάλαντα, Δημητρίου, Γεωργίου,Ράμα, Χρυσοστόμου – Λίμπερο: Παντελή.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΦΡ. ΜΠΡΟΥΚΣ): Κορνιένκο, Παφίτης, Χρυσοστόμου,Σιαπάνης, Ζηκάκης, Λαρραχόντο, - Λίμπερο: Αντωνίου. – Αλλαγές: Σοφοκλέους, Βαρνάβα, Γκούιμοντ, Καλαφάτης.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ