Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ αναδείχθηκε πρωταθλητής στη FIA Formula 3

ο μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Ο 19χρονος Μικ Σουμάχερ, γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, του οποίου η υγεία παραμένει στάσιμη και μόνο οι δικοί του άνθρωποι γνωρίζουν αν και πότε θα αναρρώσει, αποδεικνύεται ότι είναι ένας πολύ καλός οδηγός.

Σήμερα, με τη δεύτερη θέση που πήρε στον δεύτερο αγώνα του Χοκενχάιμ, που ήταν και ο τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Formula 3, ο νεαρός οδηγός της ομάδας PREMA Theodore Racing, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο με κινητήρα Mercedes-AMG Formula 3, αναδείχθηκε πρωταθλητής για το 2018, με 347 βαθμούς.

«Είναι ένα ελαφρώς εξωπραγματικό συναίσθημα - είμαι απολύτως χαρούμενος», είπε ο Μικ. «Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ευχαριστώ όλους στην ομάδα για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτης σεζόν».

 

«Συγχαρητήρια στον Μικ για τον τίτλο του» δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes-Benz Motorsport Toto Wolff. «Η προσοχή επικεντρώθηκε στον νεαρό από την αρχή και ήταν κάτω από μεγάλη πίεση. Η απόδοσή του στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή. Έχει δείξει ότι έχει ό,τι χρειάζεται και ότι μπορεί να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαστε επίσης προφανώς ευτυχείς που σημείωσε 500ή αγωνιστική νίκη για την Mercedes στην F3 και εξασφάλισε τον τίτλο με ένα αυτοκίνητο που έχει κινητήρα Mercedes».

Ο πρώτος κινητήρας της Formula 3 (M271) από την Mercedes-AMG αναπτύχθηκε από τον κινητήρα παραγωγής της κατηγορίας C και της E-κατηγορίας…

www.driveandtravel.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες