Toντ: «Δύο φορές τον μήνα με Σουμάχερ»

Εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια ενημερώνονται οι φίλοι του Μίκαελ Σουμάχερ με το σταγονόμετρο για την πορεία της υγείας του μετά το σοβαρό ατύχημα, που είχε τον Δεκέμβριο του 2013 σε χιονοδρομικό κέντρο των γαλλικών Άλπεων. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 νοσηλεύεται από τα μέσα του 2014 σε οικογενειακό περιβάλλον, στη βίλα του στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA, Ζαν Τοντ, έδωσε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα ‘’Times’’, όπου μίλησε για τις επαφές του με τον «Σούμι». Ο Γάλλος δήλωσε, ότι «επισκέπτομαι τον Μίκαελ τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. Τον βλέπω. Βλέπω την οικογένειά του. Απλά αγαπάω τον Μίκαελ Σουμάχερ».

Ο Τοντ παραδέχθηκε επίσης, ότι «εύχομαι, να ήταν η κατάσταση διαφορετική».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μία φωτογραφία στο γραφείο του Τοντ, στην οποία απεικονίζονται ο Μίκαελ Σουμάχερ με τη σύζυγο του Γάλλου και τον γιο του, Νικόλας. «Αυτοί είναι οι τρεις άγγελοί μου. Αγαπιούνται πολύ μεταξύ τους. Αυτό είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για εμένα», ανέφερε ο πρόεδρος της FIA.

Η καλύτερη ανάμνηση του Τοντ από την κοινή περίοδο με τον Σουμάχερ, ήταν η κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος πριν 18 χρόνια. «Είναι σίγουρα η Σουζούκα το 2000. Σε αυτόν τον αγώνα είχε ‘’κλειδώσει’’ ο Μίκαελ Σουμάχερ τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο για τη Ferrari μετά από 21 χρόνια. Το θυμάμαι ακόμη πολύ καλά. Του είπα: Τώρα θα γίνουν τα πράγματα σε επαγγελματικό επίπεδο εντελώς διαφορετικά για εμάς. Όμως τα πράγματα δεν άλλαξαν βασικά. Νομίζαμε, ότι η επιτυχία θα μας προκαλέσει κορεσμό. Όμως είχαμε τόσο πάθος για αυτό το άθλημα, ώστε να διατηρείται συνέχεια η πείνα για επιτυχία».

Ο 72χρονος δεν θέλησε, να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορώ να πω μόνον, ότι πρόκειται για μία προσωπική υπόθεση».

Ο Τοντ πανηγύρισε με τον Σουμάχερ πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα της Formula 1 με την ομάδα της Ferrari, όπου ήταν διευθυντής μέχρι το 2008, ενώ από τον Οκτώβριο του 2009 είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, FIA.

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»