Σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ με τον θάνατο του Πάτρικ Μπάουμαν!

Μία τεράστια απώλεια θρηνεί εδώ και μερικές ώρες ο χώρος του μπάσκετ καθώς σε ηλικία μόλις 51 ετών έφυγε από την ζωή ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα προκαλεί ο θάνατος του Πάτρικ Μπάουμαν. Ο γενικός γραμματέας της FIBA έφυγε ξαφνικά από την ζωή όντας μόλις 51 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, βυθίζοντας στην θλίψη τους οικείους και τους συνεργάτες του. 

O Ελβετός στην καταγωγή παράγοντας ασχολήθηκε τα πρώτα χρόνια της ζωής με το μπάσκετ στην Ιταλία σαν παίκτης και προπονητής, εργαζόμενος παράλληλα και ως διαιτητής. Από το 1994 ξεκινά η μακρά σχέση του με την FIBA αρχικά σε ρόλο δικηγόρου ενώ από το 2002 προσελήφθη ως γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας μετά από ομόφωνη απόφαση. Απόφοιτος του πανεπιστημίου της Λωζάνης με Master στην Διοίκηση και Διαχείριση σε αθλητικά δρώμενα, ο Μπάουμαν ήταν πρόεδρος στην SportAccord από το 2016, οργανισμό που έχει υπό την σκέπη του όλες τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες αλλά και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Πριν από μερικούς μήνες η θητεία του στον ρόλο του γενικού γραμματέα είχε επεκταθεί πρόωρα από το 2022 ως το 2031, δείγμα της προσφοράς του στο μπάσκετ.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ