Τρίτος σερί τίτλος για τον Τζόκοβιτς! (vids)

Όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς παίζει σαν... Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι απλά αχτύπητος... Με τίτλο φεύγει και από την Σανγκάη ο 31χρονος Σέρβος, που πάει φουλ για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο τενίστας από το Βελιγράδι λύγισε τον μαχητικότατο Μπόρνα Τσόριτς (Νο.19) με 6-3, 6-4 και πανηγύρισε το 32ο Masters τρόπαιό του, που τον φέρνει μόλις ένα πίσω από τον Ράφα Ναδάλ. Στο συγκεκριμένο τουρνουά έχει θριαμβεύσει τέσσερις φορές και το ρεκόρ του σε τελικούς στην Κίνα είναι 11-0!

Ήταν η 18η συνεχόμενη νίκη του και για να καταλάβετε σε τι κατάσταση βρίσκεται, μετά την ήττα από τον Μάρκο Τσεκινάτο στο Roland Garros το ρεκόρ του είναι 27-1. Δράστης αυτού του... 1 ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Τορόντο!

Μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τον Στέφανο, ο Νόλε κατέκτησε τους τίτλους σε Σινσινάτι, Νέα Υόρκη, Σανγκάη και, πραγματικά, έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να ολοκληρώσει χωρίς ήττα τη σεζόν!

Αύριο θα επιστρέψει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα γίνει ξανά δική του η κορυφή: απέχει 215 βαθμούς από τον Νο.1 Ναδάλ στο ranking και μόλις 45 βαθμούς στο Race.

Σημειώστε, μάλιστα, ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε αν ο Ισπανός θα επανέλθει τη φετινή σεζόν μετά τον τραυματισμό του! 

Το φοβερό είναι ότι ο Τσόριτς, «δήμιος» του Ρότζερ Φέντερερ, μπορεί να έχασε τον τελικό σε straight sets, όμως ήταν εξαιρετικός! Ο Τζόκοβιτς, ωστόσο, δεν παίζεται αυτή την εποχή και είναι χαρακτηριστικό ότι στη Σανγκάη δεν έχασε ούτε ένα service game (47-0).

Έγινε, έτσι, μόλις ο τρίτος τενίστας στην ιστορία μετά τους Φέντερερ (Σινσινάτι 2012, 2015) και Ζβέρερ (Μαδρίτη 2018), που κατακτάει Masters χωρίς να δεχτεί μπρέικ στο σερβίς του! 

Ο 22χρονος Κροάτης, πάντως, έφτασε κοντά στο 3-2 του δεύτερου σετ, όταν βρέθηκε με μπρέικ πόιντ και ξεσήκωσε το κοινό, που δεν ήθελε το ματς να τελειώσει με 2-0!

Ο Τζόκοβιτς, όμως, εξουδετέρωσε τον κίνδυνο και κρατώντας το σερβίς του μέχρι το φινάλε, καθάρισε τη νίκη σε 96 λεπτά. Χρειάστηκε συνολικά τέσσερα ματς πόιντ.

Ο Τσόριτς, λοιπόν, δεν μπόρεσε να σηκώσει τον σημαντικότερο τίτλο στην καριέρα του, ωστόσο θα σημειώσει αύριο career high, καθώς θα ανεβεί αύριο στο Νο.13 του κόσμου.

Για τον Νόλε ήταν ο 72ος τίτλος καριέρας και τέταρτος τη φετινή σεζόν. Πήρε μπρος από το Wimbledon και μετά!

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ