GP ΗΠΑ (FP2): Ποινή στον Φέτελ!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δέχθηκε ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση του GP ΗΠΑ, διότι δεν μείωσε την ταχύτητά του σε καθεστώς κόκκινης σημαίας - την ώρα που ο Λιούις Χάμιλτον κυριαρχούσε διά περιπάτου και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP των ΗΠΑ.
 
Η έκβαση της απόφασης επιβολής ποινής στον Φέτελ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, διότι ο Χάμιλτον με 8 περισσότερους βαθμούς από τον Γερμανό στο 18ο φετινό Γκραν Πρι, της Κυριακής, εξασφαλίζει και μαθηματικά τον τίτλο.
 
Η ποινή επεβλήθη στον Φέτελ διότι, στην πρώτη πρωινή περίοδο των δοκιμών, δεν υπάκουσε στις κόκκινες σημαίες των κριτών (που σηματοδοτούν την αιφνίδια διακοπή της διαδικασίας) στην έξοδο από την πίστα του Σαρλ Λεκλέρκ. Δεν ήταν ένα σοβαρό συμβάν, αλλά ο Μονεγάσκος γέμισε την πίστα με χαλίκια - που χρειάστηκε να διακοπούν οι δοκιμές για να καθαριστούν από την άσφαλτο.
 
Σύμφωνα με τους κριτές, το παράπτωμα ήταν «εξαιρετικά σοβαρό», ενώ υπάρχει ήδη το δεδικασμένο του Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος δέχθηκε την ίδια ποινή επειδή αγνόησε κόκκινες σημαίες στην Ιαπωνία.
 
Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, τώρα, ο Χάμιλτον συνέχισε την κυριαρχία του - αυτή τη φορά με πολύ εντονότερη βροχόπτωση, που πλημμύρισε την πίστα και κράτησε τους οδηγούς για σχεδόν μία ώρα στα γκαράζ. Ο Χάμιλτον βγήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, μόνο, για να κάνει τον πρώτο χρόνο.
 
Οι χρόνοι επετεύχθησαν στα τελευταία λεπτά, με ενδιάμεσα ελαστικά, και ο Πιέρ Γκασλύ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να πετύχει το δεύτερο καλύτερο γύρο - αλλά ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον πρωτοπόρο της Mercedes.
 
Ο Φέτελ δεν επεδίωξε κάτι καλύτερο από τον 10 χρόνο -με διαφορά 5,2 δευτερολέπτων από τον Άγγλο-, όπως και ο Κίμι Ράικονεν, μπροστά του. Εξάλλου, οι συνθήκες μόνο για συμπεράσματα δεν προσφέρονταν.
 
Επίσης, πολλές ομάδες και οδηγοί επέλεξαν να συντηρήσουν τα ενδιάμεσα και τα «βρόχινα» ελαστικά τους για τις δοκιμές κατάταξης του Σαββάτου (00:00 το βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή, ώρα Ελλάδας), για τις οποίες προβλέπονται επίσης ισχυρές βροχές.
 
GP ΗΠΑ 2018
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία