Το σήκωσε στη Στοκχόλμη ο Τσιτσιπάς - Ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις!

Ένα αστέρι έχει ήδη γεννηθεί!

Στα 20 του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα για το αντρικό ελληνικό τένις!

Το παλικάρι από τη Βουλιαγμένη ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και του τελικού της Στοκχόλμης κόντρα στον Έρνεστς Γκούλμπις τον οποίο και κέρδισε με 6-4, 6-4 για να σηκώσει το πρώτο του τρόπαιο σε τόσο «τρυφερή» τενιστικά ηλικία!

Αυτό ήταν το επιστέγασμα της ασύλληπτης προόδου που έχει κάνει ο Έλληνας τενίστας φέτος στο τουρ που έχει κάνει το παγκόσμιο τενιστικό κοινό να τον θεωρεί σαν το next big thing του αντρικού τουρ!

Στον τρίτο του, λοιπόν, συνολικά τελικό του 2018 αλλά στον πρώτο που δεν βρέθηκε απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ, ο Στεφ φάνηκε να είναι ο τενίστας με το πλεονέκτημα της εμπειρίας και πετυχαίνοντας καίρια breaks στο κρίσιμο σημείο και των δύο σετ, “καθάρισε” και τον αήττητο σε τελικούς μέχρι πρότινος στο τουρ, Λετονό κατακτώντας πανάξια το ιστορικό Stockholm Open!

Για να κάνουμε μια σύνοψη των όσων απίστευτων…πεπραγμένων έχει κάνει ο Στεφ φέτος, αναφέρουμε τους τρεις τελικούς ATP και τον ένα τίτλο, είσοδο στο Τοπ15 της παγκόσμιας κατάταξης, επτά Τοπ10 νίκες μεταξύ των οποίων και επικράτηση εις βάρος του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Τσιτσιπά να είναι ο τελευταίος χρονικά τενίστας που κατάφερε να επικρατήσει επί του «Σερβικού τείχους»!

Μιλάμε φυσικά για την πιο ιστορική στιγμή του ελληνικού τένις καθώς ο Στεφ έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κατακτά τίτλο στην Open Era κάτι που φαινόταν αδιανόητο μερικά χρόνια πριν!

Στα του τελικού, το ματς ήταν κλειστό, ωστόσο, ο Στέφανος μπόρεσε να εκμεταλλευτεί άριστα τις ελάχιστες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο μεγάλο σερβίς του Λετονού για να τελειώσει την κατάσταση στα δύο σετ με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο!

Ακριβώς στο ίδιο σημείο, στο 5-4 των σετ και με τον Γκουλμπίς να σερβίρει, ο Τσιτσιπάς έσπασε το Λετονικό σερβίς εκμεταλλευόμενος την πίεση που σίγουρα ένιωθε ο Γκούλμπις με τις επιστροφές του Στέφανου να είναι πολύ δυναμικές.

Στο δικό του σερβίς ήταν πραγματικός “Κέρβερος” καθώς πέραν ενός break point που παραχώρησε στο εναρκτήριο game του αγώνα, δεν χάρισε τίποτα άλλο στον Γκούλμπις που δεν βρήκε την παραμικρή απάντηση στα πανέξυπνα σερβίς του Έλληνα τενίστα.

Κατά τα άλλα, από την βασική γραμμή ήταν πολύ ουσιαστικός και επιθετικός συνάμα με τον Λετονό να τον στοχεύει μόνιμα στο backhand αλλά τον Στέφανο να είναι αλύγιστος και να τον “πληγώνει” με τρομερά χτυπήματα τόσο στη διαγώνιο αλλά και στην ευθεία.

Αυτός ο τίτλος αναμένεται να είναι απλά ο πρώτος μιας πολύ πιο “πλούσιας” τροπαιοθήκης για τον πολύ ταλαντούχο εκπρόσωπό ματς στο τουρ!

Το αναμφισβήτητο ταλέντο του αλλά και η απίστευτη πνευματική του δύναμη, η προσήλωση στον στόχο και η τρομακτική ωριμότητα για την τόσο νεαρή ηλικία του είναι οι καλύτεροι οδηγοί για πολύ σπουδαία πράγματα στο μέλλον!

Ας απολαύσουμε όμως τη στιγμή!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο κάτοχος του τίτλου της Στοκχόλμης και έχει φέρει για τα καλά το ελληνικό τένις στον τενιστικό “χάρτη” κάνοντας τους πάντες να μιλούν με τα πιο όμορφα λόγια για αυτόν!

Συγχαρητήρια και εις ανώτερα Στεφ!

Πηγή: tennis24.gr

Δειτε Επισης

Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών