Τρομερή Ομόνοια, η Σαλαμίνα το ντέρμπι και τρίποντο τετράδας ο ΑΠΟΕΛ

Μπόλικη δράση στο πρωτάθλημα πετόσφαιρας Κύπρου. Μεγάλη νίκη της Ομόνοιας στην Πάφο, πήρε το βαρωσιώτικο ντέρμπι η Σαλαμίνα και ποδαρικό στις νίκες για τον ΑΠΟΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα.

Τρομερό το «τριφύλλι» στην  Πάφο

ΣΑΛΑ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-3 (24-26, 15-25,  19-25)

Εντυπωσιακή η Ομόνοια στην Πάφο  «καθάρισε» εύκολα τον Green Air Παφιακό με 3-0 στη Σάλα «Αφροδίτη» κερδίζοντας πάρα πολλά με αυτή τη νίκη. Καταρχάς, πήρε προβάδισμα σε ενδεχόμενο που οι δυο ομάδες ανταμώσουν στα πλέϊ – οφς ενώ ξέφυγε τρεις πόντους από τον αντίπαλό της. Η ομάδα του Green Air Παφιακού επηρεάστηκε από την απουσία του κόσμου αφού ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών και έκανε αισθητή την παρουσία της στο πρώτο σετ.

Η Ομόνοια είχε το πάνω χέρι στο πρώτο σετ αφού από τα αρχικά στάδια εξασφάλισε μικρή διαφορά Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 12-14 με τους «μπλε» να ισορροπούν και να γυρίζουν τα δεδομένα 19-18, αλλά οι παίκτες του Σάββα αντέδρασαν προηγήθηκαν 20-22. Ωστόσο, οι Παφίτες δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν 24-24. Τελικά, η Ομόνοια κέρδισε το πολύ ωραίο σετ με 26-24 και προηγήθηκαν 0- 1 σετ μέσα στην Πάφο.

H Oμόνοια ήταν ανώτερη στο δεύτερο σετ και αφού εξασφάλισε από την αρχή το προβάδισμα (10-18 στα μέσα του σετ) ξέφυγε με δέκα πόντους για να κερδίσει ένα μέτριο Green Air Παφιακό 25-15 και να προηγηθεί με 2-0 σετ.

Η Ομόνοια ήταν  πολύ καλή και στο τρίτο σετ και κατάφερε να ελέγξει πλήρως τον αγώνα. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 12-14 και αφού ξέφυγαν 22-17 κέρδισαν 25-19 και το ντέρμπι με 3-0 σετ.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Λ. ΡΙΣΤΙΤΣ): Χους, Κνέζεβιτς,Ασπιώτης, Ουϊλιαν,Ευσταθίου, Οικονομίδης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Ανδρέου, Κωνσταντινίδης.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ. ΣΑΒΒΑ): Ρεϊνάλντο, Σ.Πετρακκίδης,Άλβες, Μιράντα, Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης – Λίμπερο: Πλατρίτης. Αλλαγές: Eλευθερίου, Προδρόμου.

 

Σεφτέ η ΑΕ Καραβά

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ  3-0(25-07, 25-15, 25-14)

Πολύ εύκολα η ΑΕ Καραβά κέρδισε τον Εθνικό Λατσιών με 3-0 και πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Λέτσιεφ πήρε τα σετ με 25 07, 25-15 και 25-14 σε λιγότερο από 75 λεπτά. Ο φιλότιμος Εθνικός προσπάθησε για άλλο ένα παιχνίδι, αλλά έχασε.

ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Γεωργίου, Καμίνσκι,Καρακατσάνης, Ροντόλφο,Χομαγιούν, Θεοδούλου – Λίμπερο:Κωνσταντίνου. – Αλλαγές: Κωνσταντίνου Σ.

ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. (Μ. ΠΑΜΠΑΚΑΣ):  Χριστοφίδης,Γεωργίου,Χριστοφορίδης,Κυπριανού, Κουλέντης, Προύσαλης Σ. – Λίμπερο: Παμπακάς. – Aλλαγές: Kουπής, Κοντογιάννης, Λαγού, Βραχίμης.

 

«Ερυθρόλευκο» το βαρωσιώτικο

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ  0-3 (21-25, 18-25, 23-25)

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα που μέσα στο «Θεμιστόκλειο» κέρδισε την Ανόρθωση με 3-0 σετ και πήρε το πρώτο βαρωσιώτικο ντέρμπι της χρονιάς. Ο αγώνας ήταν κλειστός και οι «ερυθρόλευκοι» του Μπρουκς φάνηκαν πιο έτοιμοι τις κρίσιμες στιγμές. Η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε στους έξι πόντους, ενώ η Ανόρθωση δέχθηκε τη δεύτερή της ήττα και έμεινε στους τρεις.

Το βαρωσιώτικο ντέρμπι πρόσφερε συγκινήσεις στο πρώτο σετ αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κερδίσουν ένα ισοδύναμο αγώνα με 25-21 και να προηγηθούν 1-0 «παγώνοντας» το «Θεμιστόκλειο».

Η Νέα Σαλαμίνα στο δεύτερο σετ έπαιξε ωραίο βόλεϊ και κέρδισε με 25-18 αφού πήρε διαφορά που την βοήθησε στην εξέλιξη του σετ. Το 2-0 ήταν γερή βάση για τη νίκη.

Η Ανόρθωση προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα στο τρίτο σετ και να μείνει στον αγώνα. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκσν και κατάφεραν να κερδίσουν 25-23 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

 ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Σπύρου, Ερέρα, Παναγιωτίδης, Παγιάν, Κοντός, Στρουγκάρεβιτς – Λίμπερο:Χαραλαμπίδης. – Αλλαγές: Χρυσοστόμου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ΦΡ. ΜΠΡΟΥΚΣ): Σιαπάνης, Γκούϊμοντ,Λαρραχόντο,Κορνιένκο, Παφίτης, Χρυσοστόμου –Λίμπερο Αντωνίου. – Αλλαγές: Σοφοκλέους, Καλαφάτης, Παπαδημητρίου.

 

Τρίποντο τετράδας

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ  3-0 (25-22, 25-22, 25-23)

Την πρώτη, αλλά ταυτοχρόνως   πολύ σημαντική νίκη πέτυχε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας το ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» του Λούη Λοϊζου σε ένα πραγματικό ντέρμπι κέρδισαν την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Η Αναγέννηση δέχθηκε την πρώτη ήττα αλλά τα έδωσε όλα δείχνοντας ότι έχει τα φόντα να διεκδικήσει τις ψηλές θέσεις.

Πραγματικό ντέρμπι ήταν το πρώτο σετ με τις λεπτομέρειες να κρίνουν τον νικητή. Αυτές ήταν «γαλαζοκίτρινες» και το ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε 25-22 παίρνοντας ψυχολογία με το 1-0 σετ.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν στο δεύτερο σετ με τις δυο ομάδες να παλεύουν με πάθος τον κάθε πόντο, αλλά οι παίκτες του Λοϊζου πήραν το σετ με 25-22 και αύξησε το προβάδισμα σε 2-0 σετ.

Αποφασισμένες μπήκαν και στο τρίτο σετ οι δυο ομάδες, αλλά και πάλι οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι και κέρδισαν με 25-23 κερδίζοντας το σπουδαίο τρίποντο.

ΑΠΟΕΛ(Λ. ΛΟΪΖΟΥ): Κασαμπαλής, Χάλαντα, Χρυσοστόμου, Γεωργίου, Ράμμα, Δημητρίου – Λίμπερο: Παντελή.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Γ. ΜΕΛΚΑ): Τόφιας, Ντεσποτόφσκι,Αποστόλου, Φελάχογλου, Αργκίλαγος, Τοντόροβιτς – Λίμπερο Πέτρου. – Αλλαγές: Στέκας, Ντουβαρτζί.

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης