O Πετρούνιας και ένα κλαμπ από... ατόφιο χρυσάφι!

Τον αποκαλούν "Μίδα των κρίκων" και μετά από το κατόρθωμα του στη Ντόχα ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει εισέλθει σ' ένα πολύ κλειστό κλαμπ Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Εκείνων που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε Ολυμπιακά αθλήματα. 

Στην κορυφή Μπεκατώρου-Τσουλφά

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι στη 2η θέση της σχετικής λίστας αλλά είναι σίγουρο ότι σύντομα θ' ανέβει στην 1η. Εκεί έχουν... καθίσει εδώ και χρόνια τα "χρυσά κορίτσια" της ελληνικής ιστιπλοϊας. Η Σοφία Μπεκατώρου και η Αμαλία Τσουλφά έχουν κατακτήσει τέσσερα διαδοχικά χρυσά μετάλλια από το 2000 έως και το 2003. Στην ιστιοπλοϊα αλλά στα Μιστράλ ο "Γιος του Ανέμου" Νίκος Κακλαμανάκης έχει 3 χρυσά μετάλλια (1996, 2000, 2001) αλλά και 2 ασημένια ενώ ένα χρυσό έχει στα 470 το δίδυμο Κοσματόπουλος-Τριγκώνης. 

Η χρυσή Άρση Βαρών 

Την χρυσή εποχή της Άρσης Βαρών στην Ελλάδα, ο Πύρρος Δήμας, κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια αλλά και ένα ασημένιο σε Παγκόσμια από το 1993 έως το 1999. Ο Κάχι Καχιασβίλι έχει από την πλευρά του 5 μετάλλια εκ των οποίων τα 3 χρυσά (1995, 1998, 1999). 

Τα παιδιά του στίβου 

Η Μιρέλα Μανιάνι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον ακοντισμό, το 1999 και το 2003 ενώ το 2001 ήταν στο δεύτερο. Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει ένα χρυσό, το 2017, στο Λονδίνο ενώ και ο Κώστας Κεντέρης έχει και αυτός μόλις ένα το οποίο κατέκτησε μια χρονιά μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αυστραλίας. 

Άνδρες με τα μετάλλια τους 

Ο Ηλίας Ηλιάδης στο Τζούντο έχει κατακτήσει 3 χρυσά μετάλλια (2010, 2011, 2014) αλλά και 2 ασημένια και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει 2 χρυσά στην Κολύμβηση (Ανοιχτή Θάλασσα). Ο Βλάσης Μάρας έχει 3 μετάλλια στο μονόζυγο αλλά τα 2 είναι χρυσά (2001, 2002). Χρυσό μετάλλιο έχει κατακτήσει στους κρίκους ο Δημοσθένης Ταμπάκος και ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους. 

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών